Mládež
pondělí 20. listopadu 2023

Umění motivovat

Pouze jednou zaváhali v letošní sezoně sedmáci z hangáru v Letňanech. A pokud zvítězí také v posledním zápase základní části nad Nymburkem, půjdou do další fáze z prvního místa tabulky. „Musíme kluky neustále motivovat a už se těšíme na nadstavbu,“ říká trenér talentovaných Letců Ladislav Kadaně.

Nejprve v sobotní výhra 9:3 nad Slaným, o den později triumf 8:3 v Mělníku. Sedmáci sebevědomě kráčí za triumfem ve své skupině ligy starších žáků „B“.

„Jsem rád za kluky, ale je to pro nás trošku složité v tom, že jsme momentálně hlavně v roli motivovátorů,“ vrací se k víkendu hlavní kouč sedmáků, který nedělní výhru sledoval na dálku, jelikož pomáhal u čtvrťáků. To ale nic na jeho sdělení nemění.

Letňanští hoši zatím v sezoně dominují. Z jedenáct zápasů vyhráli deset, celkové skóre mají momentálně 117:31, zaváhali pouze s Neratovicemi. Ty doma porazili 8:6, venku ale padli 4:6. Jelikož ale rival ztratil také za remízu 3:3 s Benátkami, v případě výhry v závěrečném kole půjdou Letci do nadstavby z prvního místa.

„A v prvním zápase jsme jim dali 22 branek, takže moc komplikace neočekáváme. Proto ta slova o nutnosti kluky motivovat, udržet koncentraci. Protože ve většině zápasů dáme pět, šest branek v první třetině a pak není moc o co hrát,“ přidává Kadaně.

Víkendové duely mu dávají za pravdu. Posuďte sami: v sobotu se Slaným vedli Letci po první třetině 6:0, ve 37. minutě 9:0, až poté se dokázal prosadit soupeř. V neděli to bylo po první třetině 3:1, po bezbrankové druhé části to bylo na startu 43. minuty po dvou gólech během devíti vteřin 5:1 a rozhodnuto.

„Věřím, že v nadstavbě už to bude pro kluky náročnější. A na to je také připravujeme. Stejně jako pro mě máme připravený tradiční předvánoční turnaj. A také jedno překvapení na závěr sezony, o kterém nechci ještě takto mluvit. Pokud to klukům neprozradili rodiče, tak se to dozví až v novém roce, ať mají pro co makat,“ pousměje se letňanský patriot.

A přestože mluví neustále v množném čísle, za uplynulý víkend přece jen nelze nezmínit jedno jméno. Adam Dohnal. V sobotu stejně jako parťák Joan Pinkevych nasázel Slanému hattrick, o den později v Mělníku přidal ještě jeden gól navrch. „Rozstřílel jsem. A jsem za to rád. Góly od něj očekáváme, je to tahoun,“ přidal na adresu mladého šikuly, jehož vzory jsou Dominik Kubalík a David Pastrňák.

Cesta do NHL je ještě hodně dlouhá a trnitá, dalším malým krůčkem bude pro Dohnala i jeho parťáky nedělní duel proti Nymburskému Lvu.

Výsledky všech zápasů

  • Junioři
    Neděle Vlašim – Letňany 0:8
  • 9. třída
    Pátek Hvězda – Letňany 5:1
    Sobota Kobra – Letňany 5:6
  • 7. třída
    Sobota Letňany – Slaný 9:3
    Neděle Mělník – Letňany 3:8
  • 6. třída
    Pátek Letňany – Sparta 9:5 (přátelský duel)
  • 5. třída
    Pátek Poděbrady – Letňany 7:8
    Sobota Letňany – Kolín 7:3
  • 4. třída MMF liga
    Pátek Letňany – Poděbrady 14:2
    Sobota Pardubice – Letňany 14:0
    Neděle Sparta A – Letňany A 15:16sn (přátelský duel)
    Neděle Sparta B – Letňany B 21:10 (přátelský duel)

Čtěte také

Podcast hokej zblízka