Mládež
pondělí 06. listopadu 2023

Víkendová neporazitelnost

Skvělý víkend mají za sebou letňanští Letci napříč všemi kategoriemi. Od áčka až po pátou třídu jen a jen výhry. A pouze vždy vyhecovaná bitva s Benátkami se protáhla v juniorské kategorii až do nájezdů. V nich ale slavili v hangáru domácí.

Slovní spojení „remízový“ zápas se někdy používá až nadmíru. Na souboj regionální ligy juniorů mezi Letci s Benátkami ale sedí jako pověstný zadek na hrnec. Každá třetina skončila remízou, několikrát se přelilo vedení z jedné strany na druhou, nakonec to byli domácí, kteří museli v závěru vyrovnat a dostat zápas do prodloužení a nájezdů, když ještě v 55. minutě prohrávaly 3:4.

„Bylo to hodně vyrovnané a tvrdé, jako vždy s nimi. Jsme rádi, že jsme jim vrátili porážku z toho prvního vzájemného souboje u nich, kde je to pokaždé takové zvláštní s tím jejich rozhodčím,“ okomentoval výhru 5:4 po samostatných nájezdech ve víkendovém „derby“ kouč Martin Uldrich.

Tomu se líbí, jak junioři bojují, jak se tým semknul. „Je tu dobrá parta,“ pousměje se. Má šanci zabojovat o postup, zvláště, když ze třetího místa ztrácí bod na vedoucí Tábor i Poděbrady, tedy týmy, které Letci dokázali porazit? „Když se všechno sejde, tak jo, myslím, že tým na kvalitu má. Postoupit do nadstavby a zabojovat o vyšší soutěž,“ přidává.

„Jsem rád, že se daří všem našim týmům v Letňanech. Pohled na výsledky a tabulku je vážně moc příjemný, věřím, že i my se dostaneme na vedoucí příčku. Je to jen otázka času,“ všímá si také Uldrich skvělých výsledků Letňan napříč věkovými kategoriemi. Ostatně, posuďte sami.

V elitní čtyřce tabulek svých skupin jsou po tomto víkendu všechny letňanské mládežnické (a také áčko) celky. Vedle třetích juniorů a deváťáků jsou ještě dorostenci a páťáci čtvrtí, když obě věkové kategorie vedle suverénních výher zapsaly v úvodních osmi kolech také dvě porážky.

Zbytek? Osmá třída – stoprocentní a v čele tabulky před Spartou. Totéž platí pro sedmáky, kteří taktéž dosud jen vítězí, pohodu pak mohou potvrdit o tomto víkendu, kdy je čekají druzí „Buldoci“ z Neratovic. Zbytek týmů za oběma lídry už výrazně ztrácí. A stejně se vyvíjí také tabulka šestých tříd, jen s tím rozdílem, že o víkendu zavítají Letci do Liberce.


Výsledky všech zápasů

  • Junioři
    Neděle Letňany – Benátky 5:4sn
  • Dorost
    Sobota Letňany – HC Milevsko 1934 0:0 (zápas se neodehrál)
  • 9. třída
    Sobota Letňany – Rakovník 10:5
  • 8. třída
    Sobota Letňany – HC Nová Paka 15:0
  • 7. třída
    Sobota HC Smíchov – Letňany 1:13
    Neděle Benátky – Letňany 2:6
  • 6. třída
    Sobota Letňany – HC Nová Paka 12:2
  • 5. třída
    Sobota Benešov – Letňany 0:20
    Neděle Letňany – Vlašim 24:1

Čtěte také

Podcast hokej zblízka