Letec měsíce
středa 08. listopadu 2023

Letec října: Patrik Hlušička

Je to tu, známe jméno druhého Letce měsíce aktuální sezony. Hráčem října se stává deváťák Patrik Hlušička, který za svůj tým každý zápas na ledě maká. Odvádí spoustu černé práce, zároveň má také solidní ofenzivní nadstavbu. On i jeho spoluhráči z dalších kategorií se opět mohou těšit na zajímavé ceny od proceckého Thaipro i Mercuria Laser Game. Druhý skončil osmák Konstantin Deyak a třetí je dorostenec Štěpán Němec.

Trenéři od čtvrté třídy do dorostu znovu nominovali nejlepší hráče za uplynulý měsíc a i tentokrát byla konkurence obrovská. Co rozhoduje? Výkony v zápasech, píle a pracovitost na trénincích, charakter nebo třeba také pravidelná docházka do hangáru.

Na Letce měsíce opět čekají parádní ceny. První trojka se může pyšnit poukazy na thajské masáže v proseckém Thaipro, vouchery na Mercuria Laser Game a v neposlední řadě také klubovou klíčenkou. Velkou novinkou je překvapení pro každého vítěze ankety v podobě krásné originální trofeje s klubovým motivem!

Letcem října se stal útočník PATRIK HLUŠIČKA. Zdobí ho mimo jiné obrovské kvantum práce, které odvede na obou polovinách hřiště. Kromě dřiny má ale také solidní ofenzivní nadstavbu, patří k jasným lídrům devítky. Jde o chytrého hráče s šikovnýma rukama. A samozřejmě také pracanta.

Druhé místo bere osmák KONSTANTYN DEYAK, který si vydobyl místo vysoko v produktivitě soutěže. Jeho devízou je stabilní forma, zvládá navíc úkony ve velké rychlosti. Zdobí ho stabilita na bruslích, přehled ve hře i zakončení. Patří pravidelně k nejlepším na hřišti.

Třetí místo obsadil dorostenec ŠTĚPÁN NĚMEC. Ačkoliv se poslední dobou trápil v produktivitě, ukázal, že je schopný udělat vše proto, aby formu znovu zažehnul. Tvrdě pracuje, jako kapitán je pro ostatní spoluhráče skvělým příkladem. A rozhodně disponuje vlastnostmi, které má správný Letec mít.

Vyhlašování hráčů měsíce probíhá od září do března, pak anketa vyvrcholí velkým finále v podobě vyhlašovaní Letce sezony. Jedinou změnou oproti předchozím ročníkům bude způsob utváření závěrečné nominace, tentokrát nemají Letci měsíce místo jisté, jednotlivé realizační týmy nominují hráče po sezoně znovu.


FINALISTÉ RUBRIKY LETEC MĚSÍCE ŘÍJNA

1. místo: Patrik Hlušička (9. třída)
Nominace trenéra Jakuba Kaprála: „Jde o jednoho z nejlepších hráčů našeho týmu. I přes drobnější postavu odvádí spoustu černé práce. Příkladně bojuje jak v ofenzivě, tak v obranné třetině. Dělá spoustu nenápadných a drobných úkolů, které na první pohled nejsou tolik vidět. V neposlední řadě má i slušnou ofenzivní nadstavbu. Je šikovný, připravuje šance pro spoluhráče i je sám proměňuje.“

2. místo: Konstantyn Deyak (8. třída)
Nominace trenéra Martina Rouska: „Sice je menší postavy, ale patří k nejlepším na hřišti. Zdobí ho stabilita na bruslích, přehled ve hře i zakončení. Pracuje ve velké rychlosti. Nemá výkyvy a můžeme se na něj spolehnout. Každý trénink zároveň odpracuje naplno, jde v tomto směru příkladem. A je také vysoko v kanadském bodování soutěže.“

3. místo: Štěpán Němec (dorost)
Nominace trenéra Davida Pojkara: „Je to zajímavý příběh. Úplně se mu teď nedařilo, ale neustále na sobě pracuje. Nedává teď góly, pere se s tím. Jako kapitán i tak pomáhá týmu svoji přítomností. Sám za námi, trenéry, přišel s tím, co má s produktivitou dělat. Řekli jsme mu, že to přijde, že musí pracovat a za dva týdny, měsíc se to zlomí. Vzal si to k srdci a pracuje dál. Je to skvělý příklad pro ostatní a vzor.“

SEZNAM NOMINACÍ ZA ŘÍJEN

4. třída: Radomír Bratikov
5. třída: Adam Zátko
6. třída: Matyáš Hlubuček
7. třída: Lev Davidov
8. třída: Konstantyn Deyak
9. třída: Patrik Hlušička
Dorost: Štěpán Němec

Čtěte také

Podcast hokej zblízka