Mládež
úterý 03. října 2023

Mladí Letci se bavili

Žákovské kategorie Letců mají za sebou parádní prodloužený víkend. Od deváté třídy níže hokejisté svým soupeřům nadělovali jeden příděl za druhým, dokonce hned tři výhry zapsali šesťáci a osmáci. Ti si mimo jiné připsali i cenné skalpy Bílých Tygrů z Liberce. Naprosto přesvědčivě, naprosto zaslouženě.

Do nové sezony vstoupili v regionální lize také dorostenci, kteří na úvod nestačili po velkém boji na Černošice (3:4). Junioři pak měli o víkendu bilanci výhry a porážky, když nejdříve v sobotu prohráli 2:3 v Benátkách, aby si o den později otevřeli střelnici doma proti Vlašimi (15:3).

A v podobném duchu se nesly výsledky školáků. Všechny třídy od devítky níž sbíraly jen a jen výhry, mnohdy s dvouciferným rozdílem.

„Začali jsme hodně zostra, to je pravda. Já do toho šel s tím, že bych chtěl urvat dvě vítězství, nakonec jsou z toho tři, takže s víkendem velká spokojenost. Hlavně s hrou a přístupem, myslím, že jsme ve všech zápasech byli lepším týmem na ledě,“ mohl spokojeně konstatovat trenér osmáků Martin Rousek.

Jeho svěřenci otevřeli soutěžní ročník čtvrteční výhrou 12:2 nad Hvězdou, následně v sobotu v Nové Pace naložili soupeři ještě o šest branek více (18:2), aby v neděli doma přehráli 7:2 silný Liberec. „Určitě je to cenné vítězství, Liberec je na tom dobře bruslařsky a technicky, my máme ale větší, silnější kluky a toho jsme dokázali využít, když jsme je přetlačili před oběma brankami. Nebude snadné Liberec porážet, Boleslav, kam jedeme nyní, s nimi remizovala. Ze sedmičlenné skupiny postupují tři, je tam ještě Sparta, takže je dobře, že jsme porazili jeden z těch silných soupeřů,“ přidal.

Jak sám říká, o kondici kluků neměl starost. „Odehrát tři zápasy ve čtyřech dnech není snadné, ale je to začátek soutěže a já sám to měl v jejich věku tak, že jsem raději hrál, než trénoval,“ vysvětluje Rousek, kterému svěřenci dali hodně důvodů ke spokojenosti.

Pochválil je za to? „Raději ne. Ani neodměňuji. S kluky jsme se o tom bavili, že jsou z toho pak akorát vyjukaní. Udělal jsem to po povedené přípravě před posledním přátelským zápasem se Slavií a prohráli jsme 4:9. Takže už raději žádné chválení. Samozřejmě jsem rád, ale nahlas to moc neříkám. I když je možná pravda, že nám ta facka od Slavie trošku pomohla,“ dodal s úsměvem.


Výsledky všech zápasů

  • Junioři
    Sobota Benátky – Letňany 3:2
    Neděle Letňany – Vlašim 15:3
  • Dorost
    Čtvrtek Černošice – Letňany 4:3
  • 9. třída
    Čtvrtek Letňany – Kolín 10:3 (příprava)
    Sobota Rakovník – Letňany 3:7 (liga)
  • 8. třída
    Čtvrtek Letňany – Hvězda Praha 12:2
    Sobota Nová Paka – Letňany 2:18
    Neděle Letňany – Liberec 7:2
  • 7. třída
    Sobota Letňany – Smíchov 14:0
  • 6. třída
    Čtvrtek Letňany – Česká Lípa 21:3
    Sobota Nová Paka – Letňany 0:16
    Neděle Letňany – Liberec 10:5
  • 5. třída
    Čtvrtek Nymburk – Letňany 7:14
    Sobota Letňany – Říčany 27:1
  • 4. třída
    Čtvrtek Hvězda – Letňany 4:8 (MMF liga)

Čtěte také

Podcast hokej zblízka