Anketa
středa 04. října 2023

Letec září: Tadeáš Červený

Opona nahoru, aplaus a konfety. Prvním Letcem měsíce nové sezony se stává šikovný obránce osmičky Tadeáš Červený, který táhne svůj tým, ačkoliv je o rok mladší. Um ukázal jak v přípravě, tak třeba během turnaje ve Frýdku-Místku, kde zaujal netradiční roli v útoku, i na dalším zlatém klání v Brně. Druhý skončil Oliver Boďa a třetí místo patří jeho jmenovcovi Oliveru Cézovi.

Systém vyhlašování populární ankety zůstává stejný. Trenéři od čtvrté třídy do dorostu nominují nejlepší hráče za uplynulý měsíc na základě jejich výkonů, pracovitosti i nasazení v tréninku, přičemž podstatnou roli hraje také charakter. Jediná změna přijde na konci sezony, vítězové ocenění Letec měsíce tentokrát nebudou automaticky nominovaní, ale hlasování trenérů se uskuteční znovu.

Letci jednotlivých měsíců se každopádně mohou těšit na parádní ceny. První trojka se bude pyšnit poukazy na thajské masáže v proseckém Thaipro, vouchery na Mercuria Laser Game a v neposlední řadě také klubovou klíčenku. Velkou novinkou je překvapení pro každého vítěze ankety v podobě krásné originální trofeje s klubovým motivem!

Novou sezonu otevírá vítězství zadáka. Letcem září se stal šikovný obránce TADEÁŠ ČERVENÝ z osmé třídy, který dlouhodobě svůj um ukazuje v zápasech i na trénincích. Zdobí ho vynikající přehled, na svůj věk řeší situace velmi dobře. Zároveň jako ofenzivní typ beka umí vytvářet šance sobě i týmu.

Druhé místo letí do sedmičky za OLIVEREM BOĎOU. Ten utrpěl na konci minulé sezony vážné zranění a přišel o prakticky celou letní přípravu. V srpnu ale dorazil na zimák připravený a odhodlaný, tým ho posléze jmenoval kapitánem.

Třetí místo si odnáší OLIVER CÉZA, který udělal od minulé sezony výrazný progres. Zlepšil se ve čtení hry, nečeká na kotouč, ale jde mu naproti. K tomu má výbornou střelu a dobře také bruslí. Posun by mu měl být další motivací ke zlepšení, už jen proto, že má hokej viditelně rád.

Vyhlašování hráčů měsíce probíhá od září do dubna od března, pak anketa vyvrcholí velkým finále v podobě vyhlašovaní Letce sezony. Vítězem loňského ročníku se stal útočník Matyáš Dvořák, který otevřel první utkání A-týmu slavnostním buly.


FINALISTÉ RUBRIKY LETEC MĚSÍCE LEDNA

1. místo: Tadeáš Červený (8. třída)
Nominace trenéra Martina Rouska: „Je o rok mladší, ale na turnajích i v přípravě patřil k nejlepším na ledě. Má výborný přehled, na svůj věk řeší situace velmi dobře. Je o krok dopředu před všemi, přemýšlí. Musí samozřejmě pracovat dál na všem, ale zatím patří k nejlepším. Svůj tým táhne, na turnaji ve Frýdku jsme ho dali z obranu do útoku a jeho lajna okamžitě začala dávat góly. Je hodně ofenzivní, vytváří šance sobě i ostatním.“

2. místo: Oliver Boďa (7. třída)
Nominace trenéra Ladislava Kadaněho: „Na konci minulé sezony utrpěl zranění. Nejdřív jsme si mysleli, že nepůjde o nic vážného, ale nakonec se ukázalo, že ano. Prakticky celou letní přípravu nemohl trénovat, ale makal na sobě sám a dohnal ztrátu v červenci, v srpnu přišel připravený. K tomu vyrostl a zesílil, tým si ho zvolil jako kapitána. Podává dobré, stabilní výkony, je náš lídr.“

3. místo: Oliver Céza (5. třída)
Nominace trenéra Martina Rouska: „Sezonu začal s nejvýraznějším zlepšením. Má výborné bruslení i střelu, posunul se ve čtení hry, ví, kdy má vystartovat a kam se posunout. Chodí na správná místa, nečeká na puk, což je velký progres. Pracuje každý den, na trénincích jede naplno. Nemám o něj strach, jde vidět, že má hokej rád.“

SEZNAM NOMINACÍ ZA ZÁŘÍ

4. třída: Matouš Kubeš
5. třída: Oliver Céza
6. třída: Samuel Souček
7. třída: Oliver Boďa
8. třída: Tadeáš Červený
9. třída: Josef Petržela
Dorost: Jakub Kubalík

Čtěte také

Podcast hokej zblízka