Mládež
úterý 26. září 2023

Junioři začali kanonádou

Stejně jako soutěže dospělých se pomalu rozjíždí také mládežnická sezona. Dokonalou premiéru má za sebou juniorka Letců, která do sítě Kutné Hory nasázela fantastických patnáct branek. A to nebyla jediná víkendová výhra s letňanským podpisem.

Čekání je u konce, sezóna letňanských juniorů je konečně v plném proudu. Však už se také hráči i členové realizačního týmu nemohli dočkat. „Těšili jsme se strašně moc,“ přiznává trenér Martin Uldrych, který sám patřil mezi největší nedočkavce. „Já jsem v tomhle tak trochu úchylný, že se až dokonce před prvním mistrákem dřív budím.“

A první soutěžní zápas stál za to. Letci si poradili s Kutnou Horou přesvědčivým výsledkem 15:1.

„Kluci zúročili práci v přípravě. Bylo to sice v mnoha ohledech takové neuhlazené, ale jsme spokojení,“ vrací se k utkání Uldrych. Nejvíce ho potěšila konzistentnost po celou dobu utkání. „Naštěstí to nesklouzlo k tomu, že si chce každý dát gól. Zůstali jsme týmoví,“ pochvaluje si.

„Určitě nás teď čeká hodně práce na pohybu po ztrátě kotouče, otáčení hry a tak podobě,“ poodkrývá, na co se se svým týmem chystá zaměřit. „Koncovku pak budeme pilovat celý rok, to je jasné.“

A cíle do sezóny?

„Chtěl bych posunout mančaft tak, aby byl lepší než předcházející rok. To znamená, že jestli jsme loni proklouzli do nadstavby jen těsně, tak letos tam chceme postoupit přesvědčivě a prát se o první trojku,“ má jasno lodivod letňanské juniorky.

Kromě ní se o víkendu prokousali k vítězství i čtvrťáci, šesťáci a sedmáci. Velmi zajímavě se pak na turnaji Wolves Cup prezentovali třeťáci, kteří v konkurenci dalších jedenácti celků skončili jen těsně pod stupni vítězů.


Výsledky všech zápasů

  • Junioři
    Sobota Letňany – Kutná Hora 15:1
  • 9. třída
    Sobota Kobra – Letňany 4:1
  • 8. třída (příprava)
    Sobota
    Letňany – Slavia 4:9
  • 7. třída (příprava)
    Sobota Kralupy nad Vltavou – Letňany 1:3
    Neděle Letňany – Mladá Boleslav 4:5
  • 6. třída
    Sobota Jihlava – Letňany 6:3
    Sobota Neratovice – Letňany 2:1
    Neděle Letňany – Vikings 13:5
  • 5. třída (příprava)
    Sobota Hradec Králové – Letňany 7:5
  • 4. třída
    Sobota Hvězda – Letňany 5:11
    Neděle
    Slavia – Letňany "A" 11:9
    Neděle Sparta – Letňany "A" 8:11
    Neděle Slavia – Letňany "B" 19:5
    Neděle Sparta – Letňany "B" 16:7
  • 3. třída - Wolves Cup (12 týmů)
    Letňany – 4. místo

Čtěte také

Podcast hokej zblízka