Žáci
pondělí 28. srpna 2023

Žákovský válec sbírá kovy

Svými žákovskými ročníky patří k tuzemské špičce a turnaje z posledního víkendu to jen znovu potvrdily. Letci před startem sezony sbírají jednu trofej za druhou. Třeťáci opanovali Turnaj primátora Teplic, čtvrťáci skončili druzí na turnaji Hvězdy Praha. Šestka zase v Ice Areně získala cenné stříbro. A osmáci dokonce ovládli prestižní Stanley Cup Ondřeje Paláta, kde poráželi kluby s extraligovou tradicí. Wau!

Pokud na nějaký turnaj přijede žákovský tým Letňan, je vysoce pravděpodobné, že bude brát některou z medailí. Co víkend to jednotlivé ročníky dokazují výkony i výsledky.

A žádný zbytečný ostych nemají ani ti nejmenší.

Dokázali to například Letci z 3. třídy, kteří o víkendu vyhráli turnaj v Teplicích, kde postupně porazili všechny čtyři soupeře. S modrým výběrem domácích si poradili 24:0, s bílým 8:6. Vítězství 10:8 si připsali nad Litvínovem, aby 31:4 deklasovali Rakovník. A po zásluze domů přivezli zlaté medaile.

Z medailí se těší o ročník starší třída. Čtyřka zavítala na Prázdninový turnaj Hvězdy Praha, kde deklasovala 15:1 Neratovice, 12:3 Hvězdu, 9:2 Karlovy Vary a 17:0 České Budějovice. Nestačila pouze 2:10 na Ústí nad Labem a na krk si pověsila stříbro. Právě na severu Čech Letci už týden předtím pro změnu ovládli turnaj se zlatým pohárem nad hlavou.

Dařilo se také šesťákům. Ti na domácím turnaji v Ice Areně prošli až do finále, kde podlehli 5:8 Spartě. Nejprve jim v základní skupině stály v cestě Pardubice (6:6), České Budějovice (10:6) a Frýdek-Místek (7:3). Semifinále Letci zvládli až v dramatickém rozstřelu - Slavii vyřadili 5:4 po samostatných nájezdech. A finálovou účastí přidali další cenný kov do sbírky.

A teď to nejlepší na konec.

Obrovského úspěchu totiž dosáhli ve Frýdku-Místku osmáci, kteří poprvé v historii ovládli letní Stanley Cup Ondřeje Paláta. Což je turnaj, kam organizátoři zvou jen vyvolené. Ze základní skupiny, kde se započítávaly výsledky z „obou poločasů“ prošli z 1. místa, postupně se utkali s domácím týmem, Přerovem, slovenským Popradem a švýcarským Davosem. Ve čtvrtfinále vyřadili 8:3 Jindřichův Hradec, po samostatných nájezdech 5:4 Třinec a ve finále Letci dokonali odvetu za dva roky staré finále s Kometou Brno, kterou tentokrát přehráli 4:1. Těšili se tak nejen z trofeje, ale i z fotografie s hvězdou NHL, která turnaj zastřešuje.


3. třída - turnaj v Teplicích: 1. místo
4. třída - turnaj v Praze: 2. místo
6. třída - turnaj v Letňanech: 2. místo, ocenění Nejlepší útočník turnaje pro Samuela Součka
8. třída - turnaj ve Frýdku-Místku: 1. místo, ocenění Nejlepší obránce turnaje pro Tadeáše Červeného

Čtěte také

Podcast hokej zblízka