A-tým
pátek 25. srpna 2023

Nečas: Mám rád ambice

Byl to start jako hrom! Vojtěch Nečas naskočil do prvního zápasového testu za Letce, z bitvy se Salzburgem si odnesl výhru i premiérovou nulu. „Nepovede se to často," pokyvuje spokojeně 22letý brankář, který se v Letňanech pomalu adaptuje. Nový brankářský tandem letky čeká už v pátek (17:30) další prověrka, do hangáru přijede pražská Kobra.

První start a hned premiárová nula. Jak si jí vážíš a užil sis si debut na domácím ledě?
Užil jsem si ho maximálně. Fanoušci byli skvělí a výsledek dopadl dobře. Nula pro mě znamená hodně, protože takový start se nepovede často. Budu dělat všechno pro to, aby čistých kont bylo v sezoně co nejvíc.

Proti Salzburgu padla jediná branka. Co zápas rozhodlo a jak zatím hodnotíš přípravu? Jste ve fázi, kde jste v tuto chvíli chtěli být?
Určitě. Máme za sebou dva přípravné zápasy a oba se nám povedlo vyhrát, takže zatím nemůžeme být spokojenější. Co se týče utkání s Red Bullem, rozhodla asi zkušenost, která byla na naší straně. Salzburg přijel s mladým, dost kvalitním týmem, měli dobrý pohyb, ale myslím, že i přesto jsme vyhráli zaslouženě.

Salzburg z Alpské ligy je určitě v rámci připravy netradiční soupeř. Může konfrontace se soupeřem, proti kterému běžně nehrajete, v něčem pomoct?
Znám jejich styl hokeje už z mládeže, setkávali jsme se s nimi a hráli dost podobně, jako když jsem byl v dorostu nebo juniorech. Pro mě tedy jejich hra zase tak nová nebyla. Ale je určitě jedině dobře, že je každý soupeř jiný, bereme to jako zpestření přípravy a srovnání i s týmem ciziny.

Jak si užíváš, že jste vytvořili v Letňanech s Josefem Němečkem mladou gólmanskou dvojici? Máš velkou motivaci se zlepšovat a vzájemně se podporovat?
Jsem moc rád za to, že spolu s Némou (Josefem Němečkem) můžeme chytat. Věkově jsme si blízko, vycházíme spolu velmi dobře. Oba máme nějaké ambice a motivaci se zlepšovat. Věřím, že nám to společně bude fungovat na jedničku.

V rámci spolupráce s Litoměřicemi je v plánu, že se oba protočíte v Chance lize. Vyhovuje ti osobně takový zápřah?
Rozhodně. I nadále chci zůstat ve spojení s Chance ligou, a když jsem dostal šanci se v Litoměřicích ukázat, měl jsem z toho velkou radost. Ale prioritou je pro mě tuto sezonu odchytat co nejvíc zápasů v Letňanech, a pokud by se naskytla možnost si zachytat nějaké utkání i tam, budu jen rád.

Už jsi se v Letňanech zabydlel? A jak ti sedí parta?
V Letňanech si zatím nemám vůbec na co stěžovat. Potřeboval jsem nový impuls, jsem tu spokojený. Je tu dost nových kluků, pár z nich znám už z minulosti, všichni máme společný cíl, a to minimálně napodobit úspěchy z loňské sezony.

Sledoval jsi Letňany už předtím? Jak jste je vnímal?
Vím, že každý rok mají ty nejvyšší ambice. A to je přesně to, co mám rád. Klub se chce prezentovat kvalitním hokejem, poslední roky bojoval ve finále. A na nás teď je, abychom to zopakovali.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka