A-tým
čtvrtek 12. října 2023

Mrňa pálí: Jsou tu cíle

Před sezonou se stal další z řady zajímavých posil. A význam svého příchodu od startu II. ligy bezesporu dokládá. Zkušený útočník Pavel Mrňa má v A-týmu pomoci zkušenostmi i gólovým instinktem. Oboje v sobě rozhodně má. Další trefou Letcům ve středu pomohl k výhře 4:3 ve Vrchlabí, byla to už jeho sedmá celkově. Po šesti kolech se tak s dalšími třemi soupeři dělí o post nejlepšího střelce Západní konference.

Už před startem soutěže 35letý matador, jenž přišel z prvoligové Slavie, pravil: „Koncept a ambice v Letňanech se mi líbí, proto jsem tady. Abych je pomohl naplnit.“ Závazek k tomuto úkolu bere - zdá se - velmi vážně od samého začátku.

V utkání proti nepříjemnému Vrchlabí otevřel skóre už v páté minutě a asistoval i u posledního zápisu Letců v 54. minutě, nakonec i rozhodujícího. Ve statistikách má na kontě sedm gólů a dvě přihrávky. Po Jakubovi Sklenářovi je zároveň druhým nejproduktivnějším hráčem Letňan.

Jeho příchod se od začátku vyplácí.

V létě se přitom odehrálo vše docela rychle. „Skončil jsem na Slavii, byla mi ukončena smlouva, ale hned do týdne se mi ozval Tomáš Divíšek,“ zmiňuje generálního manažera Letňan. „Už na schůzce s ním jsem měl dobrý pocit. Řekli jsme si co a jak a jsem tady. Jednání byla rychlá.“

Zvažoval zároveň ještě jednu nabídku, ale rychle ukázal na Letňany.

I proto, že se mu líbí ambice klubu. „Samozřejmě jsem se díval, jak se tu hrálo loni a předloni - na špici. Chci ty vysoké cíle klubu pomoct naplnit.“

Pavel Mrňa přitom platí za hokejového světoběžníka, vždyť si během kariéry zahrál například i ve Španělsku nebo Francii. V posledních letech se ale chtěl i kvůli rodině usadit v Praze.

„Hrál jsem nějakých šest let v cizině, ale kolem třicítky jsem se vrátil a řekl si, že už chci být doma. Letňany mám kousek od domova, i z tohoto pohledu je to pro mě super hokejová destinace.“

S některými spoluhráči v týmu se přitom zná už z dřívějších angažmá, kdy spolu hráli Chance ligu nebo extraligu. Mimochodem - Mrňa v nejvyšší soutěži nastupoval za Spartu a Plzeň a dohromady nastřádal 111 startů. V Chance lize ještě mnohem víc.

Trenéři mu hned zkraje sezony dali jasnou roli: být přínosem v produktivitě, střílet důležité góly a pomáhat rozhodovat zápasy.

Zatím ji naplňuje skvěle. Letci mají po šesti kolech 12 bodů a v tabulce jsou za Příbramí a Táborem třetí.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka