A-tým
čtvrtek 10. srpna 2023

Áčko zpátky v zápřahu

Není čas zahálet. Nový druholigový ročník se neúprosným tempem blíží a je potřeba se na něj co možná nejlépe nachystat. Do finální fáze přípravy už se pustil také letňanský A-tým, který se pod vedením trenérského dua Jaroslav Nedvěd - Ondřej Poul poprvé sešel na ledě. Na prvním týmovém tréninku nechyběly staré dobré tváře ani nově příchozí akvizice.

Čekání je u konce. Po týdnech dovolené se Letci v obměněném složení konečně sešli na ledě, aby prvním oficiálním tréninkem zahájili závěrečnou fázi přípravy na sezonu 2023/2024. Úsměv střídal úsměv a hřiště jen překypovalo dobrou náladou.

Na to, že se jednalo o první společný trénink po dlouhé pauze, se hráči vůbec nešetřili. „Dojmy z prvního tréninku jsou unavené,“ vtipkoval nováček v obraně Ján Niko. „Dali jsme si čtyři cvičení a trochu si zahráli. Postupně na to budeme navazovat,“ pokračoval.

Mezi mantinely se od středy prohánějí i další posily, namátkou třeba útočníci Pavel Mrňa s Jakubem Sklenářem, další bek Jiří Drtina nebo gólman Josef Němeček. „Také si myslím, že to na první trénink bylo solidní,“ souhlasil s Nikem právě mladý novic v letňanském brankovišti, který by měl utvořit zbrusu nový pár s Vojtěchem Nečasem. Ten se momentálně připravuje s prvoligovými Litoměřicemi.

Už příští pátek zahájí Letci na hřišti Kobry blok přípravných zápasů. V jeho rámci se svěřenci Jaroslava Nedvěda poměří například se Slavií či rakouským Salcburkem. Úvodní kolo 2. ligy je pak naplánováno na 23. září.

Harmonogram zápasové části přípravy A-týmu

pátek 18. srpna (17:00): HC Kobra Praha – HC Letci Letňany
středa 23. srpna (17:30): HC Letci Letňany – Red Bull Salzburg
pátek 25. srpna (17:00): HC Letci Letňany – HC Kobra Praha
středa 30. srpna (17:30): HC Letci Letňany – výběr z Maďarska
úterý 5. září (17:30): HC Slavia Praha – HC Letci Letňany
čtvrtek 7. září (18:00): HC Baník Příbram – HC Letci Letňany
úterý 12. září (17:00): HC Letci Letňany – HC Stadion Vrchlabí
pátek 15. září (17:30): HC Letci Letňany – HC Baník Příbram

Čtěte také

Podcast hokej zblízka