Rozhovor
pondělí 14. srpna 2023

Měl bych být lídrem

Jako jedna z největších posil zamířil v létě do letňanského hangáru útočník Jakub Sklenář. Někdejší extraligový šampion se Slavií se na spolupráci s Letci dohodl po konci angažmá v Kolíně, výběr Jaroslava Nedvěda by měl profitovat především z jeho nepřeberných zkušeností. „Na nás starších bude ten tým dobře vést, abychom hráli nahoře,“ má jasno pětatřicetiletý forvard.

Jak se tvůj přestup do Letňan „upekl“?
Vlastně docela jednoduše. Hned po tom, co jsem se dozvěděl, že nebudu pokračovat v Kolíně, mě kontaktoval Tomáš Divíšek a relativně rychle jsme se domluvili.

Měl jsi i další nabídky ke zvážení?
Neměl. V posledních letech jsem hledal angažmá vždy tak nějak v okolí Prahy, abych nemusel dojíždět daleko. Letňany mi dávaly smysl. Bydlím ve Vysočanech, takže to mám jen nějakých osm minut na kopec. Z tohoto hlediska tedy ideální.

V Praze jsi toho za svou kariéru odehrál asi nejvíce. Co pro tebe znamená návrat do hlavního města?
Jedním slovem domov. Nebudu muset tolik jezdit autem a budu mít více času. Moc se na to těším.

Kladeš si před startem soutěže i nějaké osobní cíle?
Hlavní jsou pro mě týmové cíle. Samozřejmě to bude hodně o nás starších, abychom ten tým táhli, ale chceme hlavně pokračovat v tom, co doteď v Letňanech probíhalo. Hrálo se nahoře a v play-off se vždycky došlo daleko. Až po týmových cílech přichází ty individuální – pomoct týmu dopředu i dozadu atd.

Bavili jste se už o nějaké konkrétní roli?
Měli jsme nějaké mítinky a trochu už jsme to nakousli. Měl bych se snažit být lídrem. Budeme hrát s několika mladšími hráči a na nás starších bude ten tým dobře vést, abychom hráli nahoře.

Pro tebe se zároveň jedná o přechod z Chance ligy do nové soutěže…
Mám k ní samozřejmě respekt. Každý hráč by asi souhlasil, že takový přechod není jednoduchý. Je to jiný styl hokeje. Těším se na to, že se nebude tolik cestovat.

Jak probíhala příprava na sezónu?
Asi jako několik posledních sezón. Chodili jsme jednou týdně do Letňan sklouznout se na ledě, toho jsem moc rád využil. A dál jsem využíval své automatizmy z minulých let. Připravoval jsem se, jak nejlépe dovedu.

Proběhlo už nějaké zápisné?
Ještě ne. Tým se ještě rodí, ale určitě na to přijde. Spousta kluků skončila a já se přiznám, že zatím ani nevím, kdo je pokladník. Ale počítám, že to přijde.

Foto: Piráti Chomutov

Čtěte také

Podcast hokej zblízka