Mládež
pondělí 07. srpna 2023

Rousek vyhlíží přípravu

S blížícím se koncem letních měsíců se hokejový kolotoč pozvolna probouzí zpět k životu. A to samozřejmě platí i pro mládežnický hokej. Výjimkou nejsou ani svěřenci Martina Rouska, který už vyhlíží start finální fáze přípravy u obou svých věkových kategorií. Jak prozradil, na osmáky i páťáky čeká velmi pestrý program.

Ještě před odjezdem na dovelenou absolvovali starší žáci tradiční přípravu na suchu. „Určitě je co chválit. Všichni kluci to odmakali poctivě,“ oceňuje trenér Rousek květnové a červnové úsilí svých svěřenců.

Po zaslouženém odpočinku pro hráčský i trenérský tým nyní nastává čas vrátit se zpátky do práce. Datum povolávacího rozkazu stanovil jeden z nejzkušenějších trenérů v letňanském klubu na 13. srpna.

Konfrontace s Moravou i turnaj v Plzni

„Rozhodli jsme se pro polovinu srpna, protože nám posunuli start soutěží ze začátku až na konec září. Začínat 13. srpna tak úplně postačí,“ vysvětluje kouč, jenž zároveň nastínil i začátek přípravy. „V pátek 18. se chystáme s oběma kategoriemi na pětidenní soustředění. Pak už nás čekají nějaké zápasy.“

„Osmá třída se po návratu vydá na turnaj do Frýdku-Místku. Poznáme soupeře z Moravy a na to se moc těšíme,“ zmiňuje Rousek klání, kterého by se měly účastnit i celky jako Třinec, Vítkovice či Brno.

Zkrátka přitom nepřijdou ani páťáci. „Začnou po soustředění přípravným utkáním a na přelomu srpna a září pak vyrazí na kvalitně obsazený turnaj do Plzně,“ představuje rodák ze Žďáru nad Sázavou program mladší ze svých dvou kategorií. „O zářijových víkendech pak budeme hrát přípravné zápasy až do začátku sezony. To platí i pro osmičku.“

V přípravě bude kladen největší důraz na dobře známá cvičení. „Držíme se našich zvyků. Zaměřujeme se nejvíce na bruslení a práci s kotoučem,“ říká Rousek. Nezbývá než doufat, že se předsezónní dril na startu i v průběhu příštího ročníku vyplatí.

A jaká jsou vlastně očekávání od sezony 2023/2024?

„Já si před sebe nejradši stavím ty největší cíle, ale samozřejmě takhle dlouho dopředu se to těžko odhaduje,“ přemítá otec letňanského odchovance Lukáše Rouska z Buffala Sabres. „Nemáme představu o kvalitě našich soupeřů, každopádně věřím, že se neztratíme. Obě kategorie mají na to odehrát sezonu s kladnou bilancí.“

Čtěte také

Podcast hokej zblízka