A-tým
úterý 25. července 2023

Matadora zlákaly ambice

Nová jména, stejná vize. Tak o aktuální tvorbě kádru pro nadcházející sezonu nedávno hovořil kouč Jaroslav Nedvěd. Odchody některých stěžejních strůjců fantastických úspěchů Letců v posledních dvou letech, mezi nimiž ční dvojnásobné prvenství v základní části a účast ve finále play-off, s sebou nesou řadu zajímavých náhrad v letňanském hangáru. Jednou z vůbec nejzvučnějších akvizic je velezkušený obránce Jiří Drtina.

Osmatřicetiletý bek o angažmá v Letňanech dlouho uvažovat nemusel. „Událo se to poměrně hladce. Tomáš Divíšek mě jednoduše oslovil a dohodli jsme se,“ ocenil Drtina, pro kterého byla důležitá i zmiňovaná osoba generálního manažera. „Známe se ještě z dob, kdy jsme hrávali oba. Domluva byla rychlá.“

„O ničem jiném jsem ani příliš neuvažoval. Pro Letňany hrálo více věcí,“ prozradil. „Zejména pak to, že je to v Praze a hraje se nahoře s nějakou ambicí. To pro mě bylo důležité.“

Pro Drtinu se jedná o velký návrat do hlavního města, v němž prožil velké životní i kariérní milníky. V Praze se narodil, s hokejem začínal na Hvězdě a se Slavií slavil extraligový titul. „Akorát bydlím na jihu Prahy, takže do Letňan to přece jen ještě kus cesty mám,“ pousmál se nad svým dalším pražským angažmá.

Nic nového pro řízného zadáka nepředstavuje ani třetí nejvyšší soutěž. Tu si vyzkoušel už loni v barvách ústeckého Slovanu. „Vidím to jako výhodu. Někdo, kdo hraje jinou soutěž, si třeba ten styl 2. ligy ani nedokáže pořádně představit. Je to něco jiného,“ přiznává extraligový šampión z jara 2008.

S Letci má tím pádem nemalé zkušenosti z pozice soupeře. V loňské sezóně na něm tým Jaroslava Nedvěda zanechal silný dojem. „Letňany se prezentovaly výborným hokejem. I když se kádr hodně proměnil, budeme na to chtít navázat,“ klade si Drtina cíle do příštího ročníku.

Jak přitom sám zmiňuje, do sezony 2023/2024 Letci vzlétnou v trochu pozměněném složení. Jedním z prvních úkolů Nedvědovy družiny tak bude vytvořit dobrou partu. „Zatím se žádná stmelovačka nekonala, ale věřím, že v srpnu něco vymyslíme,“ těší se na teambuilding letňanský novic.

Foto: Piráti Chomutov

Čtěte také

Podcast hokej zblízka