Rozhovor
pátek 23. června 2023

Jiné tváře, stejná mise

Jedno je už teď jisté. Letňanské áčko nevletí do příští sezony ve stejném složení, naopak kádr projde řadou změn. „Takový je hokejový život, klukům jsem poděkoval a popřál jim hodně štěstí. Pro klub odvedli vynikající práci,“ říká generální manažer Tomáš Divíšek. Do hangáru ale dorazily už také první posily se zkušeností i perspektivou. Cesta za cílem znovu začíná.

Všechno, lehce nevědomky, odstartovala už minulá sezona. Letci v ní díky fantastickým výkonům dokráčeli až těsně pod cíl cílů. Vyhlíželi vrchol z posledního výškového tábora, nakonec ovšem nestačili ve finále II. ligy na Znojmo. „Asi nikdo nečekal, že budeme až takhle nahoře. Byla to neskutečná jízda a musím říct, že jsem si ji velmi užil. Všichni kluci mě bavili, byl jsem nadšený z jejich energie a přístupu,“ ohlíží se za veleúspěšným ročníkem generální manažer.

Právě energie vystřelila A-tým dlouhodobě na čelo tabulky, což s sebou přineslo také dodatečná negativa. „Úspěch přináší také ostatní věci jako potenciální odchody z kádru do klubů, které nás přeplatí. Na jednu stranu mě to mrzí, na druhou stranu to klukům přeji,“ pokračuje Tomáš Divíšek.

„Takový je holt hokejový život. A my? My se teď vlastně snažíme budovat nový tým," dodává. Laťka rozhodne není nízko, ba naopak.

Visí úplně nejvýš, co to jde.

„Hráči tu za sebou zanechali parádní věci. Teď je na nás, abychom v nastavené cestě pokračovali,“ říká Divíšek. Sám tuší, že nepůjde o lehlý úkol. Letci na něm ovšem začali pracovat už od posledního duelu sezony.

Jaký je tedy dosavadní výčet? Letňany kompletně vymění gólmanskou dvojici, loučí se Jaroslav Brázdil a končí také Miroslav Kopřiva. Jejich místo zaujmou talentovaní gólmani Josef Němeček a Vojtěch Nečas. „Oba mají perspektivu se zlepšovat a hlavně chuť se odrazit do vyšší ligy. Doufám, že se jim to u nás povede.“

Odchází také dva lídři Lukáš Kastner a Jiří Hozák. „Musím před nimi smeknout klobouk. Lukáš je srdcař, kterému přeji ve Vrchlabí jen to nejlepší. A to samé platí i o Hozim, jenž tu jako kapitán odvedl velký kus práce a šel dál.“

Jejich místo i roli v kabině by měly převzít velezkušené posily Pavel Mrňa, Jakub Sklenář a Jiří Drtina, první dva z prvoligové Slavie, třetí zmiňovaný bek z Ústí nad Labem. „Měli by zároveň vést mladé kluky v kabině a mimo led. Kvůli tomu tu jsou. Osvědčilo se nám a spoléháme, že si svoji práci odvedou," doplňuje generální manažer.

Další velkou posilou se stal Tomáš Pšenička. „Je v parádním hokejovém věku. Má potenciál na to být rozdílovým hráčem,“ vysvětluje Divíšek a kouká se dál. Na hráče, kteří v kádru zůstávají: Dominika Arnošta, Jiřího Uhlíka, Štěpána Turka, Lukáše Vacína, Kryštofa Hralu a Lukáše Chalupu. „S dalšími kluky ještě mluvíme.“


POTVRZENÝ KONEC V TÝMU
Jaroslav Brázdil, Miroslav Kopřiva, Tadeáš Zeithaml, Lukáš Kastner, Jiří Hozák, Dominik Řepík, Ivan Lytvynov, Dominik Havelka

POTVRZENÉ POKRAČOVÁNÍ V TÝMU
Dominik Arnošt, Jiří Uhlík, Lukáš Vacín, Kryštof Hrala, Štěpán Turek, Lukáš Chalupa

POTVRZENÉ PŘÍCHODY
Jiří Drtina, Tomáš Pšenička, Vojtěch Nečas, Josef Němeček, Jakub Sklenář, Pavel Mrňa


Realizační tým zároveň pracuje na zapracování mladých hráčů jako obvykle, aktuálně probíhají try-outy. „Uděláme vše proto, abychom naše hráče posouvali díky výborné práci celého realizačního týmu dopředu jako v minulých letech, byl o ně zájem a naučili se u nás pracovat pro tým,“ má jasno Divíšek. Další posily jsou na cestě.

Teď už áčko čeká vzlet po nové ranveji.


Foto: Natálie Havelková

Čtěte také

Podcast hokej zblízka