Mládež
neděle 14. května 2023

Od přípravy nová jména

Chvíle oddechu jsou u konce, vrátil se čas letní přípravy. Právě s ní začaly na začátku uplynulého týdne letňanské mládežnické týmy, které zahajují dřinu na suchu i na ledě s několika novými jmény v realizačních týmech. Letci vítají novou trenérskou posilu Jakuba Kaprála, oficiálně už v klubu působí i novicové Jan Vrba s Jaroslavem Harantem. „Chceme rozvíjet nejen naše hráče, ale i cílevědomé trenéry,“ říká generální manažer Tomáš Divíšek.

Letňanský klub dlouhodobě kráčí cestou s pevnou koncepcí. I proto je každoročně na co navazovat. „Dorost hrál loni velmi dobře, devítka nás překvapila a i mladší ročníky máme velmi silné. Jsme hodně spokojeni s poslední sezonou, nikdo nás nezklamal,“ vrací se krátce k uplynulé sezoně manažer klubu.

Jeho slova potvrzuje i fakt, že byl o hráče znovu zájem z větších klubů. V Letňanech nikoho proti jeho vůli nedrží. Spoustu odchovanců naopak už připravili pro dospělý a profesionální hokej.

„Laťku jsme si někam nastavili a snažíme se ji držet nebo ještě lépe posouvat. A učit se z případných chyb,“ pokračuje Divíšek. „Velký dík patří všem trenérům, odvádí výbornou práci. Trenéři jsou naší velkou devizou.“

Právě na postech trenérů se v mezisezonním období odehrálo pár změn. Tomáš Divíšek představuje tu nejzásadnější: „Letos bude každý ročník až do 2013 mít napevno dva asistenty. Chceme, aby hráči věděli, kdo je trénuje. Proto jsme přivedli nové tváře - aby měl každý mládežnický tým od ročníku 2012 svého hlavního trenéra a ti se tak nedublovali. Je to větší komfort nejen pro ně, ale i pro hráče.

Letci proto ve svých řadách přivítali i několik nových jmen: Jakub Kaprál, Jaroslav Harant nebo Jan Vrba.

A tak krátce k nim: „Jakub Kaprál je mladý talentovaný kluk z Kralup, který se snaží na sobě pracovat. Měli jsme na něj dobré doporučení. Honza Vrba začal pomáhat už loni jako asistent u mladších ročníků, nyní ho chceme zapojit k malým dětem, protože dobře pracuje. A Jaroslav Harant sem přichází také z Kralup. Chce se vzdělávat, zároveň studuje vysokou školu, má o trénování velký zájem. Chceme ho zkoušet. Od srpna se zapojí naplno,“ prozradil GM.

Foto: HK Kralupy nad Vltavou

Odlišná bude i sezona dvou nejstarších mládežnických kategorií. U juniorky vystřídá Lukáše Vykouka na pozici asistenta Jaroslav Nedvěd, čímž by se měla vytvořit lepší návaznost na A-tým. Dorost je pak podle Divíška kapitola sama pro sebe...

„Snažíme se dorost posunout. Máme teď ještě memorandum o větší spolupráci se Spartou, ale přivést sem kvalitní hráče na celou sezonu je těžké a nenahrává tomu ani systém soutěže. Chceme mít dorost co nejsilnější, ale vybojovat postup sportovní cestou je extrémně těžké. Je to takový začarovaný kruh,“ mrzí někdejšího extraligového mistra.

Mimořádně populární je v Letňanech kurz bruslení. Podle Divíška je zájem o něj obrovský: „U náboru registrujeme stále velký zájem dětí, díky našim trenérům se děti posouvají jednotlivými ročníky nahoru. U některých tříd je musíme v zájmu udržení kvalitních tréninků a adekvátnímu zatížení posílat na hostování do jiných klubů, kde dostanou odpovídající trénink a větší uplatnění v zápase,“ uzavírá.


Realizační týmy pro sezonu 2023/24

  • Kurz: Ladislav Kadaně, Veronika Exnerová
  • 1. třída: Tomáš Wolf, Ladislav Kadaně, Jaroslav Harant
  • 2. třída: Martin Rousek, Jan Vrba
  • 3. třída: Jan Mišner, Martin Hušpauer
  • 4. třída: Ladislav Kadaně, Tomáš Wolf
  • 5. třída: Martin Rousek, Jakub Kvaček
  • 6. třída: Jan Mišner, Martin Hušpauer
  • 7. třída: Ladislav Kadaně, Jakub Kaprál
  • 8. třída: Martin Rousek, Jakub Kvaček
  • 9. třída: Jakub Kaprál, David Pojkar
  • Dorost: David Pojkar, Jakub Kvaček
  • Junioři: Martin Uldrich, Jaroslav Nedvěd
  • A-tým: Jaroslav Nedvěd, Ondřej Poul
  • Brankáři: Jiří Černoch, Miroslav Kopřiva

Čtěte také

Podcast hokej zblízka