Ocenění
úterý 02. května 2023

Kdo bude Letcem sezony?

Byla to dlouhá a náročná sezona. Letci dřeli na všech frontách, devítka s dorostem se praly o postup do vyšší soutěže, spousta hráčů zároveň pod taktovkou koučů udělala výrazný progres. Teď přichází čas na to se ohlédnout o něco málo zpět, tradiční klubová anketa Letec sezony zná totiž své nominace. Blyštivá trofej i voucher na nákup v obchodě Bauer si odnese jeden z Letců měsíce. Komu dají trenéři nejvíc hlasů?

Je z toho dlouhá tradice, která začala před devíti lety. Rubrika Letec sezony bude vyhodnocena podle stejných pravidel jako minulou sezonu. Trenéři mají po jednom hlasu, vítěze budou vybírat z hráčů, kteří v minulé sezoně získali ocenění za jednotlivé měsíce.

Do elitního výběru se tak dostalo sedm kandidátů – jeden za každý měsíc od září do března. Letec, který si odnese prestižní titul, se navíc může těšit na krásnou křišťálovou trofej a poukaz na 20 tisíc korun do hokejového obchodu Bauer v pražských Holešovicích

A jak probíhá samotné hlasování o hráči ročníku 2022/23? Vítěz vzejde po sečtení hlasů všech trenérů a členů managementu, kteří vyberou svého favorita ze sedmičlenné nominace. Každý má jedno hlasovací právo, Letec sezony bude následně oznámen 22. května.


Jáchym RILEY (dorost) – Letec měsíce ZÁŘÍ

Nominace trenéra Davida Pojkara: „Nevynechá žádný trénink. Pracuje během něj naplno, stejně tak maká i v zápase. Z toho důvodu byl zvolen kapitánem týmu. Znám ho už nějakých pět šest let a myslím si, že na sobě udělal obrovský kus práce."


Mikuláš KALČEV (8. třída) – Letec měsíce ŘÍJNA

Nominace trenéra Martina Hušpauera: „Předvádí stabilní výkony, patří v týmu k nejzdatnějším, i proto je pilířem osmičky. Má dobrou morálku, docházku, tréninkové tempo. O hokeji přemýšlí. Je příkladem hráče, který má odpovídající nasazení, výkonnost i vášeň. Je odhodlaný hrát, i když není zcela zdravotně v pořádku. Před těžkým utkáním na Spartě ho trápil zablokovaný krk, ale šel za hranici komfortu a do zápasu nastoupil."


Tomáš WIEDEN (7. třída) – Letec měsíce LISTOPADU

Nominace trenéra Martina Rouska: „Po velmi dobré přípravě měl v záři trochu útlum, nicméně slabší období překonal a během listopadu patřil v každém zapase mezi nejlepší hráče. V tréninku vše plní na maximum, navíc se neustále snaží, aby byl den ode dne lepší a lepší."


Adam ZÁTKO (4. třída) – Letec měsíce PROSINCE

Nominace trenéra Martina Rouska: „Je na něm vidět velké zlepšení od začátku sezony. V každém měsíci nás podržel, byl pozorný a vydrží být celé utkání připravený. Nemá výpadky, což je na tento věk pozoruhodné. Chytá výborně a také v tréninku maká naplno, chce chytnou každý puk a dává si navíc."

Matyáš DVOŘÁK (6. třída) – Letec měsíce LEDNA

Nominace trenéra Ladislava Kadaněho: „Jde o strašně pracovitého kluka s obrovským zápalem a láskou k hokeji. Prosazuje se ve své kategorii góly i přihrávkami, občas jde hrát také za starší tým, kde se vůbec neztrácí, ba naopak. Ocenění si zaslouží.“


Michal KADLEC (dorost) – Letec měsíce ÚNORA

Nominace trenéra Davida Pojkara: „Velmi poctivý kluk a náš bek číslo jedna. Když jde na led, jsem úplně v klidu. Pokud se stane, že udělá chybu, do deseti vteřin ji napraví. Má dobrou střelu, hraje tvrdě, solidně bruslí a nebojí se ničeho. Takového hráče by chtěl každý trenér v dorostu a juniorce. Maká na sobě navíc i mimo tréninky.“


Kevin BOSÁK (9. třída) – Letec měsíce BŘEZNA

Nominace trenéra Davida Pojkara: „K hokeji se vrátil po tři čtvrtě roce. Začal na sobě makat, předváděl dobré výkony. Je škoda, že nehrál celou dobu, mohl být ještě dál. Trochu mu ujel vlak, ale dohnal ho a patří k lepším klukům. Bojuje, není tak narostlý, což přijde, ale maká. Ocenění si zaslouží, díky své píli přeskočil spoustu spoluhráčů.“

Anketa se pravidelně vyhlašuje už od roku 2014. Vítěz nebyl oznámen pouze v roce 2021, kdy sezonu pozastavila a výrazně ovlivnila koronavirová pandemie. Kteří Letci si v historii vysloužili prestižní titul?

Ve výčtu nechybí letošní debutant v NHL ani obránce současného letňanského A-týmu. Slavili Václav Burda (2014), Matěj Chalupa (2015), brankář Lukáš Pařík (2016), forvard Lukáš Rousek (2017), obránce Ivan Lytvynov (2018), útočník Štěpán Kubeš (2019), brankář Mikuláš Wajtr (2020) a další gólman Michael Krajčík (2022).

A jak to bude letos?

Čtěte také

Podcast hokej zblízka