Orli Znojmo

2. liga 2022/2023 - Západní konference, F4

19. 4. 2023, 18:00
5
:
0
1:0, 1:0, 3:0

HC Letci Letňany

2. liga 2022/2023 - Západní konference, F4

19. 4. 2023, 18:00

Orli Znojmo

-

HC Letci Letňany

5
:
0
1:0, 1:0, 3:0
1:0 (13:03)
Martin Kolář
Karel Nejasný
1:0 (13:03)
Martin Kolář
Karel Nejasný
1:0 (13:03)
Martin Kolář
Karel Nejasný
1:0 (13:03)
Martin Kolář
Karel Nejasný
1:0 (13:03)
Martin Kolář
Karel Nejasný
1:0 (13:03)
Martin Kolář
Karel Nejasný

Sestavy a další statistiky

Branky a nahrávky: 18. Beránek (Köver, Kloz), 32. Svoboda (Hruška, Šťovíček), 51. Hruška (Sklenář), 51. Špaček (Adámek, Šťovíček), 60. Adámek (Šťovíček, Stránský). Rozhodčí: Šperl, Valenta – Štěpánek, Maňák. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2600.

Orli Znojmo

Groh – Tejnor (A), Mareš, Sedláček, Stránský, Jenáček, Kloz, Zukal, Remta – Hruška (A), Köver, O. Svoboda, T. Svoboda (C), Čermák, Beránek, Sklenář, Špaček, Adámek, Šťovíček, Pigl, Kotrba. Trenér: Jiří Beroun.

HC Letci Letňany

Brázdil (Kopřiva) – Němeček, Čížek, Chalupa (A) , Gurjevskij, Lytvynov, Havelka, Fiala – Vacín, Švec, Řepík – Wojnar, Kropáček, Kučera – Pejchal, Labuzík, Uhlík – Kastner (C), Turek, Arnošt (A). Trenér: Jaroslav Nedvěd.

Pohádka o postupu do Chance ligy trvala až do 19. dubna, než ji definitivně ukončilo čtvrté finále ve Znojmě. Letňanský A-tým se v něm sice dostal hned k několika šancím, gól z nich ale nevytěžil ani jeden. Letci ve středu Orlům podlehli 0:5 a finálovou sérii se jim už zdramatizovat nepodařilo. Přesto mohou být na co hrdí. „Dokázali jsme něco skvělého, jsme druzí v lize. Tomu by na začátku nikdo nevěřil,“ pronesl forvard Lukáš Kastner.

Tušili, že sen se pomalu rozplývá. Do posledního zápasu sezony hokejisté Letňan nastupovali proti Orlům s deficitem tří předchozích proher. A hrozba definitivního konce sezony byla hrozivě blízko.

„Vtipkovali jsme sice, že je to poslední utkání, ale chtěli jsme si sezonu ještě prodloužit,“ líčil Kastner. „Už od prvního vhazování jsme do toho šli každý naplno, nechali jsme na ledě absolutně všechno.“

Ani to bohužel nestačilo.

Ambiciózní Znojmo s diametrálně odlišným rozpočtem i zkušeností kádru ovládlo sérii v nejkratším možném termínu. Letcům dovolilo skórovat jen jednou jedinkrát, ve druhém utkání.

Ani tentokrát ale áčko nedalo Orlům výhru zadarmo. Hrálo odvážněji a vybojovalo si řadu šancí. Aktivní hrou se dostalo do přesilových her, v nichž si vytvářelo gólové příležitosti. Jenže efektivita zůstala stejně jako v pondělí nulová.

„Docela jsme je na tom velkém hřišti tlačili. Chybělo už jen malé štěstíčko, abychom zápas aspoň trošku zdramatizovali,“ litoval 28letý forvard Kastner, který si vzhledem k absenci Jiřího Hozáka střihl zároveň i roli kapitána.

Právě mezery v kádru byly jednou ze slabin Letců. „Soupeř měl všechny důležité hráče k dispozici. Navíc na nás byli perfektně připraveni. Utkávat se po tak dlouhé sezoně s tak kvalitním týmem bylo nesmírně náročné.“

Letka navíc musela sehrát čtvrté utkání neplánovaně na moravském ledě, neboť kvůli technickým problémům v Letňanech se termíny zápasů změnily. Tamní atmosféru si ale Letci překvapivě chválili. „Před takovým publikem jsem si letos zahrál poprvé, a i když by bylo lepší hrát před tím naším, byl to zážitek,“ přiznal útočník.

Jedinečným zážitkem pro Letce byla navzdory hořkému konci vlastně celá jízda letošním play-off. Málokdo totiž věřil, že by se svěřenci Jaroslava Nedvěda mohli dostat tak daleko.

„Nikdo by nepředpověděl, že my, parta obyčejných hokejistů... Přes všechny pochybnosti, že jsme mladý nezkušený tým, jsme dokázali něco skvělého. Jsme druzí,“ hledal pozitiva Kastner. Za úspěchem podle něj stojí nejen práce hráčů, ale také koučů. „Kdybychom nedodržovali jejich pokyny, tak by to nešlo. Díky patří celému trenérskému týmu a všem, co nás na této cestě podporovali a pomáhali nám.“

Pro A-tým tak sezona končí. A do té příští vyslal jasný signál: Nikdy nás nepodceňujte.

Podcast hokej zblízka