HC Letci Letňany

2. liga 2022/2023 - Západní konference, F3

17. 4. 2023, 18:00
0
:
4
0:1, 0:2, 0:1

Orli Znojmo

2. liga 2022/2023 - Západní konference, F3

17. 4. 2023, 18:00

HC Letci Letňany

-

Orli Znojmo

0
:
4
0:1, 0:2, 0:1
1:0 (13:03)
Martin Kolář
Karel Nejasný
1:0 (13:03)
Martin Kolář
Karel Nejasný
1:0 (13:03)
Martin Kolář
Karel Nejasný
1:0 (13:03)
Martin Kolář
Karel Nejasný
1:0 (13:03)
Martin Kolář
Karel Nejasný
1:0 (13:03)
Martin Kolář
Karel Nejasný

Sestavy a další statistiky

Branky a nahrávky: 9. T. Svoboda (Stránský, Šťovíček), 25. Sklenář (T. Svoboda, Hruška), 40. Špaček (Hruška, T. Svoboda), 51. T. Svoboda (Hruška, Sklenář). Rozhodčí: Maršálek, Mejzlík – Kleprlík, Augusta. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 550. Střely na branku: 37:44.

HC Letci Letňany

Brázdil (46. Kopřiva, 51. Brázdil) – Němeček, Čížek, Chalupa, Gurjevskij, Lytvynov, Havelka, Fiala – Vacín, Švec, Řepík – Wojnar, Kropáček, Kučera – Pejchal, Labuzík, Uhlík – Kastner, Hozák (C), Turek – Arnošt (A). Trenér: Jaroslav Nedvěd.

Orli Znojmo

Žajdlík (Groh) – Tejnor (A), Mareš, Sedláček, Stránský, Jenáček, Kloz, Zukal, Remta – Hruška (A), Köver, O. Svoboda – T. Svoboda (C), Čermák, Beránek – Sklenář, Špaček, Adámek – Šťovíček, Pigl. Trenér: Jiří Beroun.

Ani pondělní dohrávka třetího finálového duelu první bod v sérii proti Znojmu nepřinesla. Orli i tentokrát předvedli dominantní výkon, který jim stačil na pohodové vítězství 4:0. Letci tak pozítří na ledě soupeře budou ve finále odvracet první mečbol Jihomoravanů. „Pro Znojmo je to sen. My jim to budeme chtít zkazit a zkusit to ještě vrátit k nám. Chtělo by to jednou vstřelit první gól,“ burcuje útočník Tadeáš Pejchal.

Pro Letňany se mělo jednat o sváteční neděli. Naplněný hangár však velmi záhy musel skousnout hned dvě hořké pilulky – jednu v podobě vedoucí branky Znojma a druhou v momentě předčasného ukončení duelu v průběhu první třetiny. Na vině byla díra v ledu.

„Jakmile jsem tu díru viděl, bylo mi jasné, že se to nemůže dohrát. Bylo nám to líto hlavně kvůli fanouškům a atmosféře. Poprvé v životě jsem zažil v Letňanech takovou návštěvu a stalo se tohle,“ litoval Pejchal.

Místo čtvrtého zápasu tak v pondělí přišla na řadu dohrávka toho třetího. Letci tak museli od začátku dohánět. „Nebylo to nijak zvláštní. Kromě kratší první třetiny normální zápas,“ mávl rukou velký pracant, který ocenil i práci domácích ledařů. „Díru jsme si všichni zkontrolovali a vypadalo to dobře, zbytek ledu byl také v pohodě.“

V dobré pohodě však, ke smůle domácího celku, byli také Orli. Ti si i tentokrát doletěli pro jednoznačné vítězství, tentokrát v poměru 4:0.

Foto: Natálie Havelková

„Největší rozdíl mi přijde v síle, ale možná je to jejich nasazení,“ hledal Pejchal příčiny třetí prohry. „Zatímco u jiných týmů jsme odražené puky doráželi, Znojmo nám da hokejku přes hokejku a pro nás to končí. Nedokážeme je přetlačit silou v závěrečné části.“

Velkým postrachem pro Letce je ve finále útočník Jihomoravanů Tomáš Svoboda. Někdejší extraligový kanonýr nechyběl v dohrávce třetího utkání ani u jedné ze znojemských branek: dvě připravil spoluhráčům, dvě zařídil sám. Střelecký účet otevřel i uzavřel.

„Asi by to pro něj bylo smutné, kdyby nás nezlobil. Není to hráč do druhé ligy, to všichni víme. Bráníme pořád stejně, ale na něj to nestačí,“ konstatoval mladý letňanský forvard kvality soupeřova ostrostřelce.

Po nedělní změně programu se hokejisté obou týmů přesunou ke čtvrtému duelu zpět na jih Moravy, kde budou Letci už ve středu odvracet konec sezony. Start zápasu je naplánován na 18. hodinu. V případě výhry by se série vrátila v pátek do Letňan.

Podcast hokej zblízka