A-tým
neděle 16. dubna 2023

Díra v ledu. Odloženo

Nejdřív zápas přerušila, pak i ukončila. Příliš velká díra v ledu v prostoru mezi střídačkami zapříčinila, že třetí finále II. ligy rozhodčí v čase 10:35 ukončili. Rozehraný duel se v Ice Areně dohraje v pondělí od 18:00, začne za zmíněného času za stavu 0:1 pro Orly. Letci si domácí výhody příliš neužijí. Čtvrté utkání série se kvůli celému incidentu odehraje ve středu ve Znojmě.

Jde o nemoc letošní sezony. Vadný led potrápil spoustu celků v extralize, objevil se také na reprezentační úrovni. A teď nadělal neplechu i v hangáru. Třetí finále II. ligy muselo být kvůli díře ve středním pásmu přerušeno a následně také odloženo.

Utkání se dohraje v pondělí od 18 hodin.

Držitelé vstupenek na nedělní klání si na výzvu pořadatelů mohli vyměnit vstup za pondělí, nebo nechat vrátit peníze za vstupné. Pokračovat se bude od času 10:35 za stavu 0:1 pro Znojmo, které v neděli v čase 8:29 dostal do vedení využitou přesilovkou velezkušený kapitán Tomáš Svoboda.

Jenže pak přišly trable, s nimiž nikdo nepočítal.

Díra v ledu byla příliš velká na to, aby umožnila pokračování ve hře. Led mrznul pomalu, a tak byl zápas zhruba na hodinu přerušen. V zaplněné hale se čekalo na verdikt, který po společné diskuzi arbitrů, obou kapitánů a nakonec i manažerů k nevoli fanoušků padl: Odloženo. Utkání bude pokračovat v pondělí.

Předcházela mu výměna názorů na obou stranách. Zatímco domácí kapitán Jiří Hozák se snažil přesvědčit, že lze v utkání pokračovat, znojemský Tomáš Svoboda to odmítal slovy: „Kdyby to bylo ve středu hřiště, budiž. Ale nemůžeme riskovat, že někdo vlítne do mantinelu a zraní se.“ Poté se jel pro jistotu ještě jednou poradit s týmem a svůj názor zopakoval.

Foto: Natálie Havelková

Rozhodčí tak byli nucení utkání odložit. Podle pravidel je to povinnost v případě, že jedna strana kvůli nezpůsobilosti hřiště odmítne nastoupit. „Pojďme zkusit dohrát třetinu a uvidíme,“ navrhoval ještě jednou letňanský Hozák. Sám už ale tušil, že osud nedělního zápasu je zpečetěn.

Letňanské publikum si tak hokejový svátek v podobě druholigového finále zatím příliš neužilo. V pondělí navíc Pražané budou muset dotahovat manko z neděle.

Čtvrtý duel série se odehraje u Orlů ve středu, případný pátý pak v pátek v Praze. Pokud Letňany chtějí živit naději na úspěch, potřebují začít bodovat, neboť v sérii ztrácí 0:2 na zápasy.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka