A-tým
pondělí 20. března 2023

Krok 2: pikantní výzva

Je rozhodnuto, dospělí Letci potáhnou na Vrchlabí. Atraktivní série přinese i střet s Janem Hlaváčem, jedním z lídrů áčka v minulé sezoně. „Soupeř má skvěle složené mužstvo z řady odchovanců. Uděláme vše proto, abychom byli vítězní," říká asistent trenéra Ondřej Poul. Také on sám bude mít zvýšenou motivaci, Stadion pro něj byl koneckonců řadu let rivalem číslo jedna. Pikantní bitva v rámci konferenčního semifinále startuje v hangáru, a to už ve středu od 18 hodin.

První rundu vyřazovacích bojů proti Děčínu Letňany ukončily v nejkratším možném termínu, před další výzvou si tak mohly dopřát krátkého odpočinku. „Pauza nám samozřejmě pomohla. Měli jsme pár kluků lehce nemocných, mohli jsme se doléčit z viróz," prozradil Ondřej Poul.

Dva dny volna ale už znovu vystřídala poctivá dřina. Příprava Letňan na velkou středeční premiéru vrcholí. „Budeme dělat vše možné, abychom vstoupili do série vítězně.“

Stadion dělil proti Ústí nad Labem pouhý duel od vyřazení, čtvrté utkání ovšem ovládl drtivě 7:1. A právě tam nastal zlom, otočku dokonal nadcházející soupeř A-týmu v rozhodujícím pátém mači.

„Ve Vrchlabí je skvělá divácká kulisa, lidi poženou domácí dopředu. Očekávám vyrovnanou sérii, jdeme do ní jako favorit i díky stoprocentním vzájemným utkáním, ale moc dobře vím, že to proti takovému týmu nebude mít jednoduché nikdo. Ani my," uvědomoval si asistent trenéra dál. Sám přitom dobře ví, o čem mluví, a není jediný.

Dres soka oblékali třeba Jiří Hozák, Ivan Lytvynov, nebo Lukáš Kastner. A pro Ondřeje Poula bylo Vrchlabí největším rivalem dlouhá léta (působil v Trutnově, pozn. red.). „Pikantní to pro nás určitě bude," neskrýval. Za soupeře naskočí do série i Jan Hlaváč, opora loňského týmu Letců. „Bereme to tak, že je jedním z dvaceti hráčů. Mají skvěle složené mužstvo z řady odchovanců, kteří možná bojují ještě víc než dojíždějící hráči," dodal trenér.

A co by mohlo být klíčem k postupu?

„Rozhodovat bude obranná fáze a speciální týmy na přesilovky. Děčín byl nepříjemný soupeř, ale Vrchlabí je úplně jiný protivník. Ukážeme si nějaké věci na videu, už se soustředíme na další výzvu," uzavřel Poul.

Letka vletí do další série už ve středu, začíná doma od 18.00. A bude potřebovat domácí podporu i proto, že soupeř chystá početný výjezd fanoušků. Vstupné pro dospělé je 100 Kč, dětské je pak poloviční. Přijďte zafandit Letcům v cestě na vrchol.

Hangár už se těší.

Rozpis zápasů konferenčního semifinále

22. března (18:00): HC Letci Letňany – HC Stadion Vrchlabí
24. března (18:00): HC Stadion Vrchlabí – HC Letci Letňany
26. března (14:30): HC Letci Letňany – HC Stadion Vrchlabí
28. března (18:00, případný): HC Stadion Vrchlabí – HC Letci Letňany
30. března (18:00, případný): HC Letci Letňany – HC Stadion Vrchlabí

Foto: Natálie Havelková

Čtěte také

Podcast hokej zblízka