Hráč měsíce
sobota 04. března 2023

Letcem února Michal Kadlec

Je potřeba vyseknout poklonu. Dorost si v únoru zajistil boj o postup do vyšší soutěže, což se prolíná také do pořadí ankety Letec měsíce. Vydařené týmové výkony spojené s obrovskou pracovitostí na trénincích i mimo ně vynesly ocenění obránci Michalu Kadlecovi. Na druhém místě se umístil šesťák Daniel Dobrovolný a třetí je Josef Čmerda z osmičky.

Ačkoliv populární anketa Letec měsíce není v žádném případě jen o výkonech v zápasech, některá úspěšná období zkrátka nejde opomenout. Dorost ovládl svou nadstavbovou skupinu a v únoru si definitivně zajistil boj o postup do vyšší soutěže. Po letech přijde největší šance na posun o patro výš.

K tomu ještě připočtěme výbornou pracovní morálku a máme vítěze. Tím se stává obránce MICHAL KADLEC, kterého zdobí bruslení, střela i tvrdá hra. Talentovaný bek se nebojí žádného souboje, navíc na sobě dlouhodobě pracuje také mimo tréninky. Nejen proto prvenství v nejkratším, ale o to důležitějším měsíci roku, míří k němu.

Druhý skončil DANIEL DOBROVOLNÝ, kterého nominoval kouč Ladislav Kadaně. Nejlepší trojku si vysloužil zarputilostí i bojovností během zápasů a díky svému přístupu na tréninku. Právě skrze vynaložené úsilí se šikovný šesťák posouvá také v dovednostech a týmovém pojetí hry.

Na stupně vítězů se dostal rovněž JOSEF ČMERDA. Šikovný osmák měl během února výbornou docházku a zároveň dobře pracoval. To nezůstalo bez povšimnutí a také odměny. Tohle je zkrátka ta správná cesta, kterou se vydat. Aktuální přístup může v jeho případě navíc v budoucnu vést ještě k dalšímu zlepšení výkonů.

Ceny pro nejlepší hráče měsíce už jsou v Letňanech tradiční záležitostí, udělují se třetím rokem a týkají se kategorií od čtvrté třídy až do dorostu. Trenéři nominují vždy jednoho ze svých svěřenců, který v uplynulých týdnech vynikal jak během utkání, tak v trénincích. A to v oblasti nasazení, oddanosti hokeji, přístupu a týmové spolupráce.

Ze sedmi navržených jmen vznikne každý měsíc vítězná trojka, která se může těšit na parádní ceny od partnerů. Na ostatní vybrané čeká dárková taška s logem klubu. Vítězové jednotlivých měsíců následně na konci sezony zabojují o titul Letce sezony.


FINALISTÉ RUBRIKY LETEC MĚSÍCE ÚNORA

1. místo: Michal Kadlec (dorost)
Nominace trenéra Davida Pojkara: „Velmi poctivý kluk a náš bek číslo jedna. Když jde na led, jsem úplně v klidu. Pokud se stane, že udělá chybu, do deseti vteřin ji napraví. Má dobrou střelu, hraje tvrdě, solidně bruslí a nebojí se ničeho. Takového hráče by chtěl každý trenér v dorostu a juniorce. Maká na sobě navíc i mimo tréninky.“

2. místo: Daniel Dobrovolný (6. třída)
Nominace trenéra Ladislava Kadaněho: „Zaslouží si to, poslední dobou předvádí výborné výkony. Jde o našeho nejmenšího hráče, ale má velkou bojovnost a je vidět, že ho hokej poslední dobou strašně baví. Díky zarputilosti se zlepšuje i v dovednostech a týmové hře, k čemuž přidal také branky v utkáních.“

3. místo: Josef Čmerda (8. třída)
Nominace trenéra Martina Hušpauera: „V únoru mi během zápasů ukázal, že umí pracovat celé utkání. Měl dobré tempo, dostával se do šancí a střílel góly. Chtěl bych ho odměnit za pracovitost, jde to vidět. Pokud bude poslouchat instrukce k hře během utkání, může se vyvarovat neúspěšných věcí a dál se zlepšovat.“

SEZNAM NOMINACÍ ZA ÚNOR

4. třída: Samuel Kolář
5. třída: Matouš Pražák
6. třída: Daniel Dobrovolný
7. třída: Tobiáš Martínek
8. třída: Josef Čmerda
9. třída: Kevin Bosák
Dorost: Michal Kadlec

Čtěte také

Podcast hokej zblízka