Žáci
úterý 28. února 2023

Šesťáci se ponaučili

Brousili led a zapsali další cenný skalp. Šesťáci udolali v přípravném utkání Hradec Králové 5:4 po prodloužení a ačkoliv jejich liga spěje ke konci, tým čeká v nadcházejících týdnech spousta práce. Před partou Ladislava Kadaněho stojí kromě posledního mistráku i neoficiální mistrovství České republiky a prestižní vsetínský turnaj.

Už zkraje března si šestka střihne poslední soutěžní duel v Lize mladších žáků. „Vyrazíme do Říčan, v tabulce bojujeme se Spartou o druhé místo, naposledy jsme ji porazili 12:4,“ říká Kadaně. Jeho výběru chybí na soka tři body. Poslední víkend si Letci zpestřili přípravou, střetli se s Hradcem Králové.

Vyrovnané utkání nakonec zlomili na svou stranu gólem na 5:4 v prodloužení. „Nechci kluky pořád chválit, ale mají dobrou partu. Hrajeme týmový a bojovný hokej,“ vypráví kouč. I když třeba Letňany prohrajou, utkání bývají vyrovnaná. „Jdou za námi výsledky, silní soupeři s námi zjevně chtějí hrát i v rámci přípravy.“

Toho budiž důkazem také pozvánka na malé, neoficiální mistrovství České republiky na brněnských Lužánkách. „Obdrželi jsme ji jako jeden z předních týmů. Sejdou se tam ti nejlepší hráči tohoto ročníku,“ objasňuje Kadaně.

Další velká výzva tedy čeká Letňany v termínu mezi 7.-9. dubnem. V polovině stejného měsíce pak šestka vletí ještě do turnaje ve Vsetíně.

„Tam se potkáme zase s jinými celky než v Čechách. Těšíme se,“ vyhlíží hlavní trenér nabitý měsíc. Realizační tým si vzal ponaučení z minulé sezony, podle níž se upravil i rozpis aktuálního ročníku. „Měli jsme tehdy hrozně moc odehraných zápasů a na konci jsme na velkém turnaji trochu psychicky vyhořeli,“ ohlíží se za předešlou sezonou.

Teď se opakování scénáře bude chtít šestka vyvarovat. Do dubnových bojů se vydá i s upravenými klapkami na křídlech.


Výsledky víkendových zápasů

  • JUNIORKA
    Pátek: Ústí n. L. – Letňany 4:3
    Neděle: Letňany – Ostrov 5:2
  • DOROST
    Pátek: Krkonoše – Letňany 2:3
    Neděle: Letňany – Jaroměř 9:2
  • 9. TŘÍDA
    Neděle: Letňany – Kolín 4:1
  • 8. TŘÍDA
    Sobota: Letňany – Poděbrady 6:6
  • 6. TŘÍDA
    Neděle: Hradec Králové – Letňany 4:5p (přátelské utkání)
  • 5. TŘÍDA
    Sobota: Sparta Praha – Letňany 7:6p (přátelské utkání)
  • 4. TŘÍDA
    Sobota: Benátky n. J. – Letňany 6:11 (turnaj na velké hřiště)
    Neděle: Poděbrady – Letňany 3:3 (turnaj na velké hřiště)
    Neděle: Kralupy n. V. – Letňany 2:29 (turnaj na velké hřiště – play off)
  • 3. TŘÍDA
    Sobota: Letňany A – Slavia Praha 8:7 (přátelské utkání)
    Sobota: Letňany B – Slavia Praha 1:30 (přátelské utkání)


Čtěte také

Podcast hokej zblízka