Mládež
úterý 21. února 2023

Dorost žije svůj sen

Je to jako sen, který se vám už dlouho nezdál, ale usmějete se pokaždé, když si vzpomenete. Letci jsou po letech opět na dostřel bojů o postup do vyšší mládežnické soutěže. A i když k cíli povede pro dorost ještě trnitá a náročná cesta, není nezvládnutelná. „Ještě v srpnu bych tomu nevěřil. Ale kluci šlapou jako hodinky,“ shrnuje trenér David Pojkar. Ten se bude snažit vyladit kádr na finální bitvy nadstavby.

Z prvního místa postoupili do nadstavby a tu teď, tři kola před koncem, vedou. Letka nabrala nejvyšší letovou výšku, letos se chce dostat co nejdál. Vítězové čtyř skupin postoupí do finálové fáze. Nejúspěšnější tým si pak zahraje o postup do vyšší soutěže.

Ale nepředbíhejme, první patník po cestě stojí blíž.

„Chybí nám bod, abychom vyhráli tabulku skupiny,“ pokračuje Pojkar. Už během pátku vyzve letka ve Vrchlabí Krkonoše, pak v neděli přivítá Jaroměř. „Chceme vyhrát. Tak, abychom se mohli připravovat na další fázi. Mančaft na to poprvé po pěti letech máme.“

Naposledy o víkendu tým škobrtl s Poděbrady 2:4, ještě předtím porazil Jablonec 5:2. „Když jsme kluky převzali, vůbec by mě nenapadlo, že dojdeme tak daleko. Ještě v srpnu bych tomu nevěřil," usmíval se Pojkar s vážným dovětkem. „Kluci zatím šlapou až jako hodinky.“

V čem tým zaznamenal největší progres? „Dostal systém a řád. Hráči vědí, co mají hrát. Jsem trošku pedant, ale klukům to pomáhá, sžili se s tím v pohodě. Naopak když nemám na tréninku svůj pedantský den, kluci makají sami od sebe,“ přiznal trenér. A právě pracovitost nese úspěchy.

K těm je teď dorost blíž než v minulosti. „Od doby, co jsme z extraligy spadli, jsme postupu takto blízko ještě nebyli,“ ví technický ředitel klubu Tomáš Blažek. „Postup do vyšší soutěže je pro nás důležitý, stojí před námi však ještě hodně náročná cesta,“ popisuje.

„Pro klub by to bylo skvělé. Vyšší soutěž v dorostu citelně chybí,“ dodává Pojkar. Dobře ale ví, že je jeho parta ještě daleko od vysněného cíle.

Zatím ho ale stále žije.


Výsledky víkendových zápasů

  • JUNIORKA
    Sobota:
    Letňany – Kralupy n. V. 7:4
    Neděle: Letňany – Klášterec n. O. 3:4
  • DOROST
    Pátek: Letňany – Jablonec 5:2
    Neděle: Letňany – Poděbrady 2:4
  • 9. TŘÍDA
    Pátek: Poděbrady – Letňany 0:5
    Neděle: Neratovice – Letňany 1:4
  • 8. TŘÍDA
    Sobota: Letňany – Kolín 5:7
  • 7. TŘÍDA
    Neděle: Kobra Praha – Letňany 3:14
    Neděle: Letňany – Slavia Praha 3:4
  • 6. TŘÍDA
    Sobota: Letňany – Sparta Praha 12:4
  • 5. TŘÍDA
    Sobota: Letňany – Velké Popovice 21:1
    Neděle: Kladno – Letňany 2:6
  • 3. TŘÍDA
    Neděle: Letňany A – Slavia Praha 10:11 (přátelské utkání)
    Neděle: Letňany B – Lev Slaný 3:10 (přátelské utkání)

Čtěte také

Podcast hokej zblízka