A-tým
pondělí 20. února 2023

Řepíkovi skončila sezona

Komplikace před blížícím se play-off, kádr letňanského áčka musí řešit ztrátu v útočných řadách. Zranění, jež si Dominik Řepík přivodil minulou středu v utkání proti Příbrami, se ukázalo jako příliš vážné. Po vyšetření na magnetické rezonanci přišel v pondělí z nemocnice definitivní ortel: přetržený vnitřní vaz v koleni znamená dlouhou pauzu a předčasný konec sezony.

Pro bratra slavnějšího Michala Řepíka, jenž je kapitánem Sparty, je to obrovská smůla. Osudné utkání s Příbramí už se spíše dohrávalo, když před střídačkou došlo tři minuty před koncem k běžnému hokejovému souboji.

„Takových je v sezoně milion. Jenže jsem udělal nešťastný pohyb a otočil si koleno, vazy to nevydržely. Hned jsem věděl, že je problém,“ vyprávěl člen elitní letňanské formace. V sobotu tak absolvoval podrobné vyšetření. A po víkendu bylo jasno.

Řepíkovi hrozila operace, té možná nakonec unikne. Zranění ale bude vyžadovat dlouhou rekonvalescenci, a tak už je nyní jasné, že sezona pro něj končí - třebaže by Letci dokráčeli až do barážových bojů.

24letý forvard nyní může sotva chodit jen s pomocí berlí. „Ale snažím se na nohu alespoň trošku šlapat, abych ji zatěžoval.“ S kádrem samozřejmě zůstane do konce sezony, nejdůležitější fáze se nezadržitelně blíží.

Letci v Západní konferenci 2. ligy útočí na obhajobu vítězství v základní části, tři kola před koncem mají sedmibodový náskok. A už ve středečním derby proti Kobře mohou tento triumf předčasně slavit.

Bohužel bez Řepíka v sestavě.

„V posledních zápasech se nám ne všechno dařilo, ale věřím, že kluci letos dojdou co nejdál,“ říká zraněný útočník, autor 11 gólů a 8 asistencí v dosavadním průběhu sezony.

Její vrchol už může sledovat jen z tribuny. A sparťan Michal tak nebude moci pauzu před extraligovým čtvrtfinále trávit v Ice Areně, kam loni chodil během play-off svého mladšího bratra podporovat. Opačná podpora mezi sourozenci nejspíš bude mnohem častější.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka