čtvrtek 13. prosince 2012

Ohlédnutí za víkendovými zápasy - 14. díl

V uplynulém týdnu se odehrály jedny z posledních zápasů v tomto kalendářním roce. Pojďte se s naší rubrikou podívat, jak si naše kategorie vedly. Byl tento týden pro barvy Letňan opět úspěšný? To vše se můžete dozvědět právě v tomto článku.

Dvě soutěžní utkání odehrála v uplynulém týdnu „šestka“ Letců. Ve středu 5.12. nastoupila na půdě BK Mladá Boleslav a v sobotu 8.12. se utkala na domácím ledě s hokejisty z Hradce Králové.

Na osmou třídu čekaly také dva zápasy. Ve středečním utkání (5.12.) byla soupeřem Mladá Boleslav (venku) a v sobotním (8.12.) Hradec Králové (doma).

Pouze jedno utkání sehráli hráči mladšího dorostu. Konkrétně se utkali s Piráty z Chomutova na domácím ledě v neděli 9.12..

Starší dorostence ve čtvrtek 6.12. čekala dlouhá cesta k utkání v Karlových Varech. Další své utkání sehráli v domácí Ice-areně v sobotu 8.12. proti Rytířům Kladno.

Poslední dvě utkání před Vánoci sehrála „juniorka“. Nejprve se představila na ledě Kobry Praha (pátek 7.12.) a poté na domácím ledě proti Berounu (neděle 9.12.).

Muži se utkali v sobotu 8.12. na domácím ledě s Kobrou Praha "B".

 

Výsledky a krátké zhodnocení zápasů:

6. třída

BK Mladá Boleslav – HC Letci Letňany 5:1

Do začátku utkání nastoupili naši hráči bez nasazení a koncentrace. Hráčům mezi sebou chyběla větší spolupráce a nedokázali si navzájem vyhovět. Po půlce utkání sice přišlo zlepšení, byli jsme více aktivní, avšak průběh utkání již nešlo zvrátit a po zásluze jsme si tak bohužel připsali porážku.

HC Letci Letňany – Královští lvi Hradec Králové 4:6

V první třetině jsme mohli vidět opět ten samý obrázek. Soupeř z Hradce naše kluky přejel a zvítězil 3:0. To byla pro naděje k bodovému zisku velká rána. Do druhé třetiny opět vstoupil aktivněji soupeř a tak domácí v polovině zápasu prohrávali již 5:0. Pak sice přišlo ze strany Letců zlepšení, bylo vidět, že se s tímto nepříznivým stavem snaží něco udělat, nicméně na víc než stažení náskoku na 2:6 to nebylo. Ve třetí třetině se „šesťáci“ snažili o velký obrat, ten se však nepovedl. Letci nastříleli pouze 2 branky, a tak skončilo utkání celkovým skóre 4:6.

Poslední utkání před Vánoci sehrají hráči šesté třídy v sobotu 15.12. venku proti týmu HC Krkonoše. Věřme, že zapomenou na špatné výsledky z posledních utkání a zvítězí!

 

8. třída

BK Mladá Boleslav – HC Letci Letňany 1:8

K utkání proti oblíbenému soupeři nastoupila osmá třída ve středu a po výborném výkonu opět získala 2 body do tabulky za vítězství a tak jsou dále téměř stoprocentní. Toto vítězství bylo velice zasloužené, hráči podali opravdu velmi dobrý jak individuální, tak týmový výkon. Dle trenéra Martina Rouska hráli hráči opravdu velmi dobře a zaslouženě nastříleli tolik branek.

HC Letci Letňany – Královští lvi Hradec Králové 4:2

V sobotu na Letce čekal ještě o stupínek kvalitnější soupeř. Už od začátku utkání se jednalo o velmi vyrovnaný duel, který nakonec vyhrál šťastnější. Hrál se pohledný, dobrý, fyzicky náročný a tvrdý hokej na obou stranách. Hráči Hradce dokázali být velice důslední a důrazní. Toto velmi těžké utkání nakonec rozhodly přesilové hry, když Letci na rozdíl od soupeře dokázali své přesilovky zužitkovat a se štěstím tak vyhrát.

V sobotu 15.12. zavítají „osmáci“ ke svému poslednímu utkání před Vánoci na led týmu HC Krkonoše.

 

Mladší dorost

HC Letci Letňany – HC Piráti Chomutov 3:10

Nepovedené utkání sehrál na domácím ledě tým mladšího dorostu. Po první třetině, která byla vcelku vyrovnaná, na tabuli sice svítil stav utkání 0:2, ale ještě vše bylo ve hře. Již po druhé třetině však bylo o vítězi rozhodnuto, na tabuli bylo skóre 0:7 a chomutovští jednoznačně kráčeli za vítězstvím. To Letci se prosadili až za stavu 0:7 ve třetí třetině a tak alespoň trošku zmírnili debakl, bohužel však pověstnou „desítku“ dostali, a tak byl konečný stav utkání 3:10.

Následující program mladšího dorostu je: čtvrtek 13.12. utkání v Karlových Varech a v neděli 16.12. poslední utkání před Vánoci na domácím ledě proti týmu Rytíři Kladno.

 

Starší dorost

HC Energie Karlovy Vary - HC Letci Letňany 5:1

Na dlouhou cestu se museli vydat Letci k utkání v Karlových Varech. Po třech utkáních v uplynulém týdnu na nich byla vidět trocha těžkopádnosti a únavy. Nicméně i tak naši hráči sehráli vyrovnané utkání a karlovarským nedarovali body zadarmo. Bohužel však podlehli soupeři v poměru 5:1. Za Letce se prosadil za již rozhodnutého stavu Šťovíček, a tak alespoň zmírnil porážku.

HC Letci Letňany – HC Rytíři Kladno 5:2

Utkání zahájilo Kladno nátlakovým hokejem a nejednou se usadili v pásmu domácích. Letci však dokázali dvakrát skvěle ujet do přečíslení 2 na 1. Obě tyto šance naši skvěle vyřešili a ujali se tak vedení 2:0. Nejprve se prosadil Brejcha a poté Nestrašil. To Kladno donutilo ještě zvýšit svůj tlak, ale brankář Letců Švihálek byl proti tomu, aby hosté skórovali. Vše pochytal a podržel tak svůj tým. Po první třetině to tedy bylo 2:0 pro naše starší dorostence. Dalo se tak očekávat, že se Kladno pokusí svou aktivitu ještě o něco zvýšit ve druhé třetině. Kladenští zjednodušili hru a opět párkrát zahrozili, nicméně i Letci měli své šance a opět dvě využili během krátké chvíle, tentokrát zásluhou Brejchy a Štoska.  Postupem času však bylo vidět, že Letcům docházejí síly. Kladno se na začátku poslední dvacetiminutovky usadilo v útočném pásmu a ukazovali svůj dobrý pohyb v útočné fázi, my jsme byli příliš statičtí, a tak Kladno snížilo na rozdíl dvou branek. Jednou využili přesilovku a podruhé vstřelili gól pár sekund po naskočení pátého letňanského hráče. Když už to vypadalo, že se budou domácí bát o výsledek do konce utkání, vstřelil Starosta gól po krásné akci 2 na 1. Spolu s Nestrašilem si vyměnili kotouč a Starosta zakončoval do prázdné brány. Poté už si dorostenci své vítězství v klidu pohlídali. Bylo vidět, že se trenérům Letců podařilo mužstvo velmi dobře připravit na silné stránky kladenských – dlouhé nahrávky a kombinační hru a díky tomu Letci tentokrát slavili vítězství.

Před Vánoci sehrají starší dorostenci poslední 2 zápasy – v pátek 14.12. v Chomutově proti tamním Pirátům a v sobotu 15.12. v Ice-areně proti Slavii Praha.

 

Junioři

HC Kobra Praha - HC Letci Letňany 6:5

V utkání, ve kterém byli Letci favoritem, se zrodilo, bohužel pro naše barvy, překvapení. Předposlední Kobra dokázala sebrat našim hráčům (druzí v tabulce) všechny body z tohoto utkání. Naši hráči nepředvedli své maximum a po velmi špatném výkonu se naneštěstí dostavila zasloužená porážka.

HC Letci Letňany – HC Medvědi Beroun 1933 5:0

Utkání s Berounem mělo mít jasného favorita, postavila se proti sobě mužstva z opačného pólu tabulky. Utkání však tak jednoznačné nebylo, sice jsme Beroun přehráli, ale bohužel byl opět k vidění karneval neproměněných šancí a kvůli tomu se jednalo dlouho o velmi vyrovnaný zápas. Rozhodly góly na konci první (vteřinu před koncem) a druhé třetiny (asi 50s před koncem). Na berounských hráčích bylo vidět oproti poslednímu utkání zlepšení, avšak své šance neproměnili a tak ani ve třetím utkání nevstřelili Letcům branku. Naopak my jsme zaslouženě zvítězili a alespoň trochu si tak spravili chuť po špatném výkonu na Kobře.

Nyní čeká na naše hráče dlouhá vánoční přestávka. Doufejme, že po ní navážou na kvalitní výkony a výsledky. Zatím jsou naši junioři na krásném druhém místě tabulky Ligy juniorů.

 

Muži

HC Letci Letňany – HC Kobra Praha „B“ 7:2

Po utkání se Zbraslaví čekala na muže Kobra „B“. V tomto zápase byli naši hráči favoritem a to již od počátečních minut dokazovali. Rychle se ujali vedení 2:0 a už to vypadalo na gólový brankostroj domácích. Nicméně po rychlém vedení přišlo ze strany našich hráčů uspokojení a Kobra se dokázala vrátit v půlce druhé třetiny do hry, když snížila již na 3:2, pak však Letci opět přidali, rychle odskočili na rozdíl tří branek a utkání se v poklidu dohrávalo. Nakonec po utkání svítilo na světelné tabuli skóre 7:2 a muži tak splnili svoji povinnost a zvítězili nad Kobrou a osamostatnili se tak na třetí pozici.

Příští sobotu zavítají naši hráči ke svému utkání do Roudnice nad Labem, kterou sice v prvním zápase přehráli 11:0, avšak na domácí půdě Roudnice moc bodů neztrácí. Věřme, že se Letcům podaří zvítězit a zvednout si tak náladu před velmi důležitým utkáním s Bohemians Praha.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka