Mládež
úterý 14. února 2023

Třináct gólů? Málo

Ani další únorový víkend se neobešel bez pořádné porce zápasů pro letňanskou mládež. Dvě přesvědčivé výhry si na své sezónní konto připsali deváťáci, když vysokým rozdílem porazili Kolín i Lomnici nad Popelkou. Důvody ke spokojenosti se však kouči Davidu Pojkarovi i tak hledaly nesmírně obtížně. Kromě deváťáků se dvěma výhrami mohou pochlubit také páťáci a sedmáci, dařilo se i čtvrťákům.

Víkend deváťáků měl hladký průběh, výhry 6:1 nad Kolínem a 7:1 nad Lomnicí nad Popelkou jsou toho důkazem. „Sice to jsou krásné výsledky, ale je to dvojsečné. V téhle skupině máme jen jednoho vyrovnaného soupeře, což je Kladno. Lomnice a Kolín za námi o hodně zaostávají,“ krotil nadšení trenér David Pojkar.

„Pro kluky z 9. třídy tato skupina nemá moc smysl, možná i trénink by byl lepší. Jsem z toho úplně hotový,“ posteskl si kouč. Jeho svěřenci se v současnosti dělí o první místo se zmíněným Kladnem.

Kromě nevyrovnané konkurence trápí devátou třídu podle trenéra i nízká produktivita. „Dáváme málo gólů. Pracujeme na tom od 6. třídy, ale nějak to nejde. Chci, abychom takovým soupeřům nasypali třeba dvacet, šest nebo sedm je málo.“

Pojkar se navíc musí obejít bez svého syna Davida mladšího, kterého si díky skvělým výkonům v dresu Letců i vzornou reprezentaci Prahy na ODM vytáhla do svého kádru Sparta.

„Se Spartou se jednalo už dva roky, teď už to bylo pro Letňany neudržitelné,“ popisoval Pojkar starší dění kolem talentovaného syna. „Jako rodič jsem rád, že bude hrát lepší zápasy. Jako trenér na to mám stejný názor,“ pravil.

Kromě deváťáků se dvěma výhrami mohou pochlubit také páťáci a sedmáci, dařilo se ale i čtvrťákům.

Výsledky všech zápasů

  • Junioři
    Pátek Ostrov nad Ohří – Letňany 8:2
    Sobota Letňany – Hvězda 1:9
  • Dorost
    Sobota Letňany – Jablonec 2:3sn
  • 9. třída
    Pátek Kolín – Letňany 1:6
    Sobota Letňany – Lomnice nad Popelkou 7:1
  • 7. třída
    Sobota Letňany – Poděbrady 3:0
    Neděle Kolín – Letňany 7:9
  • 6. třída
    Neděle Slavia – Letňany 8:6
  • 5. třída
    Sobota Letňany – Vlašim 11:2
    Neděle Letňany – Slaný 9:7
  • 4. třída
    Neděle Letňany – Slaný 6:3

Čtěte také

Podcast hokej zblízka