Junioři
úterý 07. února 2023

Juniorka posouvá limity

Válčit o každý bod. Junioři si dali už v průběhu sezony jasný cíl, dotáhnout kárku s výhrami co nejdál to půjde. První část domluvy z kabiny už může být odfajfkována postupem do vyšší nadstavby, ta druhá je však stále aktuální. V úvodních kolech nové části ročníku uspěli Letci na sto procent a vyhlíží další střety, čeká jich ještě osm. „Nekalkulujeme. Jdeme zápas od zápasu, je to ten nejlepší přístup," míní trenér Martin Uldrich.

O postup do lepší nadstavbové skupiny se Letci rvali celou základní část. Cíl splnili, i když v závěru inkasovali tvrdý direkt od Poděbrad. „Vybouchli jsme tam, bylo to šílené. Ale šlo o facku, kterou jsme potřebovali," vracel se ještě do prosince hlavní kouč. Letňany tehdy padly jednoznačně 1:7, z porážky si místo svěšených hlav odnesly motivaci.

Ta se mimo jiné naplno ukázala na začátku nadstavby, kterou tým odstartoval divokou přestřelkou s Kláštercem. „Projevilo se, že soutěž bude ještě kvalitnější. V utkání jsme celou dobu dotahovali o gól, nakonec jsme skóre zvrátili na svou stranu a vyhráli 10:7," popisoval Uldrich. K představení neměl výtky. „Výborný, fantastický výkon.“

Ve druhé dosud hrané bitvě juniorka vyzvala Ústí, průběh byl tentokrát odlišný. Letka ostřelovala bránu soupeře, sama udržela čisté konto a dokráčela k přesvědčivé výhře 5:0. „Celé utkání jsme kontrolovali. Jsem spokojený s tím, jak tým funguje. V kolika hráčích se scházíme na trénink, jak se kluci omlouvají, když nemohou. Tak to má vypadat," rozplýval se hlavní kouč.

Sám nechtěl cíl pro sezonu vytahovat. Počkal, až se vykrystalizuje v kabině. „Nejstarší kmeti si řekli, že to chtějí dotáhnout co nejdál. Že zkusíme udělat co nejlepší výsledek a sezonu.“ To koneckonců podtrhuje týmový duch, který je vidět na každém utkání. Střídačka průběhem žije a parta drží pohromadě. „Vidíme, že když zatneme zuby a děláme, co máme, jsme schopni porazit kohokoliv."

Hlavní trenér je přitom známý tím, jak si zakládá na zátěži v bruslení. „Od toho jsem neupustil," smál se. „Kluci cvičení dělají naplno. Chápou, proč je dělají," pokračoval. Nadstavba má celkem deset kol, dvě už mají Letci za sebou. A o patro výš postupuje jen ten nejlepší.

Kádr se každopádně příliš dopředu nekouká, jede podle známého klišé – zápas od zápasu. „Je to nejlepší mindset. Nekalkulujeme. Zbývá osmero zápasů a zkusíme jich udělat co nejvíc," narážel kouč na další potenciální bodové zisky.

Další možnost posunout limity přijde už 10. února proti Ostrovu, o den později vyzve letka rivala z Hvězdy.


Výsledky víkendových zápasů

  • DOROST
    Pátek: Letňany – Poděbrady 2:0
    Sobota: Letňany – Jaroměř 7:5
  • 9. TŘÍDA
    Sobota: Slaný – Letňany 3:4
    Neděle: Letňany – PZ Kladno 1:3
  • 8. TŘÍDA
    Pátek: Kobra – Letňany 2:6
  • 7. TŘÍDA
    Sobota: Letňany – Benátky n. J. 5:3
    Neděle: Sparta – Letňany 6:6
  • 6. TŘÍDA
    Sobota: Letňany – Slaný 14:4
  • 5. TŘÍDA
    Neděle: Kutná Hora – Letňany 2:20
  • 4. TŘÍDA
    Sobota: Letňany – Poděbrady 10:3 – zápas na velké hřiště
    Sobota: Letňany – Jaroměř 7:5 – zápas na velké hřiště
    Neděle: Kralupy – Letňany 2:23 – zápas na velké hřiště

Čtěte také

Podcast hokej zblízka