Hráč měsíce
čtvrtek 02. února 2023

Letcem ledna Matyáš Dvořák

Natáhněte červený koberec a virbl, prosím. Premiérovým Letcem měsíce v roce 2023 se stává Matyáš Dvořák, efektivní útočník šestky si cenu za leden vysloužil díky svému ukázkovému přístupu na trénincích i vášni k hokeji. Druhé místo obsadil dorostenec Timofej Žukovský a třetí je pak kapitán sedmičky Patrik Martínek.

Jako tradičně o poctivě pracující Letce nebyla během ledna nouze. Výborné výkony v zápasech i tvrdou dřinu na tréninku předvedla řada z nich, nominace ale mohou obsahovat jen sedmičku jmen.

Ceny pro nejlepší hráče měsíce jsou v Letňanech už tradiční záležitostí, udělují se třetím rokem a týkají se kategorií od čtvrté třídy až do dorostu. Trenéři nominují vždy jednoho ze svých svěřenců, který v uplynulých týdnech vynikal jak během utkání, tak v trénincích. A to v oblasti nasazení, oddanosti hokeji, přístupu a týmové spolupráce.

Ze sedmi navržených jmen každý měsíc vzejde vítězná trojice, která se může těšit na parádní ceny od partnerů. Na ostatní vybrané čeká dárková taška s logem klubu. Vítězové jednotlivých měsíců následně na konci sezony zabojují o titul Letce sezony.

Zpátky ale k lednu. Premiérové prvenství v roce 2023 bere šesťák MATYÁŠ DVOŘÁK. Nadaný útočník se výkonnostně prosazuje nejen ve své kategorii, ale také v bitvách za starší tým. Na trénincích jde příkladem v pracovitosti spojené s viditelnou oddaností hokeji. Na druhém místě skončil dorostenec TIMOFEJ ŽUKOVSKÝ, který i přes svou menší postavu nevynechá jediný souboj a pro tým je velmi důležitým hráčem.

Třetí místo patří PATRIKU MARTÍNKOVI. Velký bojovník má ukázkovou docházku, každý zápas odjezdí na sto procent. Klíčové vlastnosti správného hokejisty mu vynesly i kapitánskou pásku. Jen ještě makat dál na koncovce.

Vítězné trojce, stejně jako všem nominovaným, gratulujeme.


FINALISTÉ RUBRIKY LETEC MĚSÍCE LEDNA

1. místo: Matyáš Dvořák (6. třída)
Nominace trenéra Ladislava Kadaněho: „Jde o strašně pracovitého kluka s obrovským zápalem a láskou k hokeji. Prosazuje se ve své kategorii góly i přihrávkami, občas jde hrát také za starší tým, kde se vůbec neztrácí, ba naopak. Ocenění si zaslouží.“

2. místo: Timofej Žukovský (dorost)
Nominace trenéra Davida Pojkara: „Je postavou menší, drobnější, ale strašně maká. Nevypustí žádný souboj, nevynechá metr ledu. Jezdí dopředu a dozadu, dává hodně gólů. Je pro tým velmi platný. Není narostlý, ale nebojí se a hraje... Hraje perfektní hokej, má před sebou budoucnost."

3. místo: Patrik Martínek (7. třída)
Nominace trenéra Martina Rouska: „Chyběl snad na jediném tréninku. Každý zápas odmaká na sto procent. Bojuje vepředu i vzadu, po ztrátě se poctivě vrací. Takových hráčů chce mít trenér víc. Jde příkladem, a proto je také kapitánem. Nesnáší porážky, pro vítězství dělá maximum, jen trochu jeho výkony sráží koncovka.“

SEZNAM NOMINACÍ ZA LEDEN

4. třída: Jaroslav Surkov
5. třída: Matyáš Hlubuček
6. třída: Matyáš Dvořák
7. třída: Patrik Martínek
8. třída: Matvii Skrebela
9. třída: David Míšek
Dorost: Timofej Žukovský

Čtěte také

Podcast hokej zblízka