Žáci
úterý 17. ledna 2023

Sedmičku potrápil finiš

Sedmáci v šedé barvě. První duely po přelomu roků se sedmičce povedly napůl, nejdřív sice o víkendu porazila Sedlčany, pak ovšem padla s rivalem z pražské Hvězdy. Lepší parametry mělo paradoxně druhé utkání, i když v něm letka vyšla brankově naprázdno. „Herně jsem byl spokojený, bohužel jsme neproměňovali šance," shrnul trenér Martin Rousek. Realizační tým ví, na čem bude se svojí partou dál primárně pracovat.

Pilování koncovky. To je hlavní úkol sedmáků do dalších týdnů a měsíců. „Občas je to až tristní. Šance si přitom vypracováváme, ale koncovka je slabá," uvědomoval si hlavní trenér. Jak se neefektivitou vypořádat? „Musíme zakončení zařadit do každého cvičení, každého tréninku, aby se zlepšení promítlo do utkání.“

Realizační tým sáhl také k motivačním prvkům. „Když kluci na tréninku netrefí bránu, začal jsem rozdávat tři kliky. Aby chtěli dát gól," dodal Rousek. Právě o víkendu byla koncovka rozhodujícím faktorem. Se Sedlčany si v sobotu Letci ještě poradili.

„Sice jsme vyhráli, ale bylo to trochu utrápené vítězství," řekl Rousek. „Nebylo to ono, šlo o první zápas v novém roce a po dlouhém volnu. Bylo to takové utahané. Čekali jsme, že soupeře porazíme bez problému, ale trápili jsme se do poslední minuty," navázal na svá předchozí slova. Všechny body však po výhře 2:1 brala nakonec letka.

V neděli už gólově zůstala mlčet.

„Byl to jiný zápas. Hrál se útočný hokej, viděl jsem na klucích velké nasazení i daleko lepší výkon. Utkání sneslo větší měřítko a herně jsem byl spokojen" přemítal kouč přesto, že Letňany tentokrát odešly poraženy.

„Branky padly po individuálních chybách, které by se neměly stávat. Ale děti se to učí a tyto zápasy jsou pro ně velké. Učíme se, že když někdo drží puk, má za něj zodpovědnost," vysvětloval Rousek. „Nevadí mi špatná, nepovedená přihrávka. Horší je, když se někdo bez pohybu, ve stoje, snaží cestu prokličkovat. Chyba se stane, hráč si chce něco zkusit udělat, ale vadí mi lajdáctví.“

Sedmička se každopádně v některých herních parametrech během sezony hodně posunula. „Zlepšili jsme práci ve vlastní obraně," pokyvoval kouč. „Měli jsme tam dřív trochu chaos, teď už kluci ví, kde mají být. Dostávali jsme spoustu gólů z dorážek, to už se tolik neděje," chválil tým. Velkým benefitem zůstává, že se v soutěži hraje hodně utkání.

„Zápasy ve finálové skupině jsou vyrovnané. Je dobře, že hrajeme tak dlouho. Zápasy máme ještě první víkend v dubnu, což beru jako pozitivní věc," uzavřel Rousek. Další výzva čeká Letce na konci ledna, kdy hrají s Kralupy nad Vltavou.


Výsledky víkendových zápasů

  • JUNIOŘI
    Pátek: Vlašim – Letňany 1:5
    Neděle: Letňany – Nový Bydžov 5:0 kontumačně
  • DOROST
    Pátek: Poděbrady – Letňany 3:4
    Neděle: Letci – Krkonoše 5:2
  • 9. TŘÍDA
    Sobota: Letňany – Neratovice 5:2
    Neděle: Benátky – Letňany 2:7
  • 7. TŘÍDA
    Sobota: Letňany – Sedlčany 2:1
    Neděle: Hvězda – Letňany 4:0
  • 6. TŘÍDA
    Neděle: Neratovice – Letňany 4:4
  • 5. TŘÍDA
    Sobota: Nymburk – Letňany 4:9
    Neděle: Mělník – Letňany 5:4
  • 4. TŘÍDA
    Sobota: Pardubice – Letňany 4:5 – turnaj na velké hřiště
    Neděle: Slavia – Letňany 3:3 – turnaj na velké hřiště
  • 3. TŘÍDA
    Sobota: Letci A – Jihlava 13:5 - přátelské utkání v Letňanech
    Sobota: Letci B – Jihlava 8:21 - přátelské utkání v Letňanech

Čtěte také

Podcast hokej zblízka