Mládež
úterý 10. ledna 2023

Třeťáci dobyli Německo

Velkého úspěchu na německé půdě dosáhli hráči třetí třídy. Ti dokázali opanovat turnaj v saském Chemnitzu v konkurenci pěti týmů z různých koutů Německa. Pořádnou radost z úspěchu měl i trenér Ladislav Kadaně, který turnaj hodnotil velmi pozitivně. Kromě třeťáků si na vítězství sáhli také dorostenci, deváťáci, páťáci i čtvrťáci.

Nestává se každý den, aby se mladí Letci rozlétli za hokejem do sousedních zemí. Třeťáci si takovou zkušeností prošli v německém Chemnitzu. „Turnaj v Německu nám zařídila naše vedoucí. Chemnitz je asi jen 50 kilometrů od Drážďan, takže i cesta byla relativně v pohodě. Možná i lepší než třeba do Brna,“ vyprávěl hlavní trenér Ladislav Kadaně.

„Běžně hrajeme svazové zápasy s týmy jako Sparta nebo Slavia. Proto mě takové příležitosti poznat nové soupeře baví, turnaj v Německu se navíc organizačně povedl,“ pokračoval.

Jeho svěřencům se navíc velmi dařilo. Ve formátu, kdy každý ze šesti klubů složil dva týmy, které se s protějšky pokaždé střetli o dva body v hrací době a o jeden další bonusový v nájezdech, Letci triumfovali.

„Porazili jsme asi o dva body Eisbären Berlin, což je v německých podmínkách něco jako akademie Sparty u nás. Přeskočit takový tým je super,“ neskrýval Kadaně nadšení. Turnaj v Sasku mu přinesl i spoustu nových poznatků. „Kvalitativně to třeba nebylo takové jako u nás, ale zkušenost dobrá.“

Kromě třeťáků si na vítězství sáhli také dorostenci, deváťáci, páťáci i čtvrťáci.

Výsledky všech zápasů

  • Junioři
    Neděle Letňany – Benátky nad Jizerou 4:5
  • Dorost
    Neděle Jablonec nad Nisou – Letňany 2:5
  • 9. třída
    Neděle Letňany – Poděbrady 5:1
  • 8. třída
    Neděle Neratovice – Letňany 7:3
  • 6. třída
    Sobota Letňany – Říčany 7:7
  • 5. třída
    Sobota
    Benešov – Letňany 2:9
    Neděle Letňany – Kolín 8:5
  • 4. třída
    Neděle Sparta "A" – Letňany "A" 5:8
    Neděle Sparta "B" – Letňany "B" 10:5
    Neděle Slavia "A" – Letňany "A" 15:5
    Neděle Slavia "B" – Letňany "B" 10:12
  • 3. třída - turnaj, Chemnitz
    1. Letňany
    2. Eisbären Berlin
    3. Crimitschau
    4. Chemnitz
    5. Eisbären Regensburg
    6. Lipsko

Čtěte také

Podcast hokej zblízka