Hráč měsíce
pondělí 02. ledna 2023

Letcem prosince Adam Zátko

Opona padá, máme vítěze. Kdo se stal vůbec posledním Letcem měsíce v kalendářním roce 2022? A čím vynikal mezi spoustou talentovaných a nadaných letňanských hráčů? Titul si odnáší gólman čtvrté třídy Adam Zátko, který se díky své pracovitosti od startu sezony hodně posunul. Druhé místo patří zadákovi osmičky Janu Bajerovi, jenž v turnajových utkáních ukázal velký potenciál, třetí je další brankář do party, dorostenec David Černoch. Gratulujeme!

Konkurence v prosincovém vydání tradiční rubriky byla obrovská. Některé letecké týmy makají na doraz a trenérům zamotávají hlavu v nominacích, po těžkém výběru ale přece jen nakonec vzešla nejlepší sedmička.

Ceny pro nejlepší hráče měsíce se v Letňanech udělují už třetím rokem a týkají se kategorií od čtvrté třídy až do dorostu. Trenéři nominují vždy jednoho ze svých svěřenců, který v uplynulých týdnech vynikal jak během utkání, tak hlavně také tréninků. A to v oblasti nasazení, oddanosti hokeji, přístupu a týmové spolupráci.

Ze sedmi navržených jmen každý měsíc vzejde vítězná trojice, která se může těšit na parádní ceny od partnerů. Na ostatní vybrané čeká dárková taška s logem klubu.

Prosincové prvenství si nakonec uzmul čtvrťák ADAM ZÁTKO. Talentovaný gólman udělal od začátku sezony velký skok ve výkonnosti, na tréninku maká a je pozorný, což se projevuje rovněž dobrými výkony v utkáních. Na druhém místě se umístil JAN BAJER, který patří k nejšikovnějším a nejkomplexnějším obráncům své kategorie. Šikovně odebírá kotouče, hraje chytře, jen bude muset v dalších fázích kariéry ještě trochu přitvrdit.

A třetí místo letí do dorostu za DAVIDEM ČERNOCHEM. Ten drží tým povedenými výkony a poradil si také s absencí parťáka v brankovišti, kdy neměl v zápasovém tempu slabší chvilku. Na trénincích příkladně pracuje, což samozřejmě v anketě o Letce měsíce nezůstává bez povšimnutí.

Jaké byly ostatní nominace?


FINALISTÉ RUBRIKY LETEC MĚSÍCE PROSINCE

1. místo: Adam Zátko (4. třída)
Nominace trenéra Martina Rouska: „Je na něm vidět velké zlepšení od začátku sezony. V každém měsíci nás podržel, byl pozorný a vydrží být celé utkání připravený. Nemá výpadky, což je na tento věk pozoruhodné. Chytá výborně a také v tréninku maká naplno, chce chytnou každý puk a dává si navíc."

2. místo: Jan Bajer (8. třída)
Nominace trenéra Martina Hušpauera: „Líbila se mi jeho aktivita a vyšší tempo v trénincích. Obstál na náročném turnaji v Letňanech, ukázal, že je špičkový bek. Chtěl bych mu vzkázat, aby pracoval dál na dobré fyzické připravenosti do dalších měsíců a let. Byl bych rád, kdyby na ledě projevil trochu větší agresivitu a přitvrdil, má na to parametry. Jinak je úroveň jeho hry velmi vysoká."

3. místo: David Černoch (dorost)
Nominace trenéra Davida Pojkara: „Podává stabilní výkony, chytá dobře a drží nás. Má formu, byl výborný. V době, kdy byl kvůli absencím náš jediný gólman, zvládl roli. Neměl žádnou slabou chvilku v zápasech. Pracuje dobře také v tréninku, podává komplexní výkony a má výsledky.“

SEZNAM NOMINACÍ ZA PROSINEC

4. třída: Adam Zátko
5. třída: Dominik Varchola
6. třída: Petr Studený
7. třída: Ivan Andrushchenko
8. třída: Jan Bajer
9. třída: Jan Staněk
Dorost: David Černoch

Čtěte také

Podcast hokej zblízka