Mládež
středa 21. prosince 2022

Smolná finálová prohra

I čtvrtý adventní víkend se pro řadu letňanských mládežnických kategorií nesl ve znamení hokeje. V akci byla juniorka, dorost, sedmáci i pátá třída. Právě ta bojovala na Spartě o vítězství na turnaji Christmas Puck, ovšem její vítězná jízda základní skupinou a vyřazovacími boji skončila těsně pod vrcholem. I tak si páťáci vydobyli obrovskou pochvalu od svého trenéra Jana Mišnera.

Pět zápasů, pět vítězství. S takovou bilancí nastupovali páťáci do finále turnaje, kde ovšem na domácí Spartu těsně nestačili. Na vině byla inkasovaná branka těsně před závěrečnou sirénou.

„Turnaj se nám všem povedl. Bohužel gól vteřinu před koncem finále nás stál prodloužení, případně nájezdy, kde by si to týmy rozhodly mezi sebou,“ litoval trenér Mišner, který rozhodně nešetřil chválou. „Kluci to odmakali, bylo to vyrovnané finále.“

„Dojmy z toho mám dobré, ale ten konec byl pro děti krutý. Byly z toho smutné, člověk jim to nevymluví,“ pokračoval. „Navíc to pro nás bylo první prohrané finále, co jsme spolu zažili. Řekl jsem jim, že nejsme kapela, abychom pořád vyhrávali. Věřím, že nás to posílí.“

Družina někdejšího kapitána A-týmu Letňan má teď naordinovaný vánoční odpočinek. Ovšem jen na chvíli! „Po svátcích odjíždíme 27. na Stanley Cup Ondřeje Paláta do Frýdku-Místku a jsme tam až do 30.,“ prozradil Mišner blížící se program páté třídy.

Z dalších týmů zakusili o víkendu pocit vítězství pouze letňanští dorostenci. Junioři a sedmáci útočili na skalpy svých soupeřů marně.

Výsledky všech zápasů

  • Junioři
    Pátek Letňany – Kolín 1:4
    Neděle Poděbrady – Letňany 7:1
  • Dorost
    Pátek Krkonoše – Letňany 4:6
  • 7. třída
    Sobota Říčany – Letňany 3:1
    Neděle Letňany – Slaný 3:4
  • 5. třída - Christmas Puck
    Základní skupina
    Letňany – Třinec 7:4
    Letňany – Slovan Bratislava 5:3
    Letňany – Pro Select SK 12:1
    Čtvrtfinále
    Letňany – Nitra 9:1
    Semifinále
    Letňany – Olomouc 5:4
    Finále
    Letňany – Sparta 4:5

Čtěte také

Podcast hokej zblízka