Žáci
úterý 06. prosince 2022

Úspěšný vzlet sedmáků

Devatenáct vstřelených branek a především dvě výhry do finálové skupiny. Takový je účet sedmé třídy za uplynulý hrací víkend, během kterého si tým Martina Rouska vyšlápl na Poděbrady i pražskou Kobru. Dařilo se však i dalším celkům. Dvě výhry ukořistili také junioři a čtvrťáci, po jedné přidali deváťáci, osmáci a šesťáci.

Sedmáci zahájili víkend přestřelkou se šťastným koncem, když Poděbrady zdolali 13:9. „Nezačali jsme moc dobře. Soupeř měl šance, ale ty nedal, a tak jsme šli do vedení my. Od té doby jsme byli lepší, vítězství je zasloužené,“ hodnotí první duel trenér Martin Rousek.

O den později předvedli jeho svěřenci ještě o něco vyšší level, Kobru v malém pražském derby porazili 10:0.

„V neděli předvedli kluci jeden z nejlepších výkonů v sezoně. Hráli s chutí a vyjádřili to i góly,“ libuje si kouč. „Ubrali jsme až ve třetí třetině, kde kluci, pod dojmem průběžného výsledku, nehráli tak kolektivně a spíš se chtěl každý trefit.“

Derby přitom pro sedmou třídu není úplně jednoduchá disciplína, o čemž ví Martin Rousek své. „Mám pocit, že prestižněji berou spíš utkání se Spartou nebo Slavií. Přijde mi, že z nich mají i zbytečný respekt. Snad se to zlepší,“ věří. Na ono zlepšení může dojít už za pár dní, kdy nadějný letňanský ročník vyzve sešívané.

Střety s Poděbrady a Kobrou pokračovala pro sedmou třídu čerstvě rozehraná finálová skupina, v níž si mladí Letci zatím vedou velmi obstojně. Bilance tří výher a jedné prohry těší i trenéra Rouska. „Všechny zápasy jsme odehráli tak, jak bych si představoval. S plným nasazením a zaujetím pro hru. Za to chválím.“

Kromě sedmáků si dvě výhry připsali také čtvrťáci a letňanská juniorka. Nádherné výsledky však sbíraly i další mládežnické kategorie.

Výsledky všech zápasů

  • Junioři
    Pátek Letňany – Ústí nad Labem 6:1 (2:0, 2:1, 2:0)
    Neděle Letňany – Nový Bydžov 14:1 (4:0, 1:1, 9:0)
  • Dorost
    Pátek Jaroměř – Letňany 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
  • 9. třída
    Neděle Letňany – Slaný 10:0
  • 8. třída
    Sobota Česká Lípa – Letňany 5:13 (0:3, 0:0, 5:10)
  • 7. třída
    Sobota Poděbrady – Letňany 3:9 (1:2, 0:4, 2:3)
    Neděle Letňany – Kobra 10:0 (5:0, 4:0, 1:0)
  • 6. třída
    Sobota Letňany – Litoměřice 17:6
    Neděle Slaný – Letňany 8:8
  • 5. třída
    Sobota Letňany – Říčany 3:8 (2:1, 1:2, 0:5)
  • 4. třída
    Sobota Kolín – Letňany 3:4
    Neděle Letňany – Kobra 18:6

Čtěte také

Podcast hokej zblízka