Hráč měsíce
čtvrtek 01. prosince 2022

Letcem listopadu Tomáš Wieden

Chvíle, na niž mnozí Letci každý měsíc napjatě čekají, je tu. Listopadové nominace na Letce měsíce opět přinesly nabitý seznam nadějí, kdo si ale nakonec vysloužil první místo? Prestižní titul tentokrát míří za útočníkem sedmé třídy Tomášem Wiedenem. Ocenění si vysloužil zejména za práci, kterou odvádí nejen na ledě, ale především sám na sobě. Druhé místo obsadil brankář Matěj Kučera z devítky, třetí skončil šesťák Jakub Kraus.

Ceny pro nejlepší hráče měsíce se v Letňanech udělují už třetím rokem a týkají se kategorií od čtvrté třídy až do dorostu. Trenéři nominují vždy jednoho ze svých svěřenců, který v jejich očích během uplynulých týdnů vynikal. Posuzují se nejen počitatelné úspěchy jako góly a asistence, ale především pracovitost, přístup k tréninku a schopnosti týmové spolupráce.

Ze sedmi navržených jmen vzejde vítězná trojice, která se může těšit na parádní ceny od partnerů. Na ostatní vybrané čeká dárková taška s logem klubu.

Vítězný titul si v listopadové konkurenci nakonec svými výkony vysloužil Tomáš Wieden. Forvard sedmé třídy se řadí k tahounům týmu a neustále ze sebe vydává maximum. V úvodu sezony se mu sice dařilo méně, nicméně jeho nynější výsledky svědčí o množství úsilí, jaké vynakládá na postupné zlepšování.

Dlouhodobě na sobě pracují taktéž zbylí finalisté. Konkrétně na brankáři devítky a loňském listopadovém vítězi Matěji Kučerovi jde tvrdá dřina hodně vidět a podle slov trenéra Davida Pojkara má před sebou slibnou budoucnost, pokud nepoleví. Poctivý trénink se osvědčil také Jakubu Krausovi ze šesté třídy, který obsadil třetí příčku.


FINALISTÉ RUBRIKY LETEC MĚSÍCE LISTOPADU

1. místo: Tomáš Wieden (7. třída)
Nominace trenéra Martina Rouska: „Po velmi dobré přípravě měl v záři trochu útlum, nicméně slabší období překonal a během listopadu patřil v každém zapase mezi nejlepší hráče. V tréninku vše plní na maximum, navíc se neustále snaží, aby byl den ode dne lepší a lepší."

2. místo: Matěj Kučera (9. třída)
Nominace trenéra Davida Pojkara: „Podává stabilní výkony, chytá dobře a drží nás. Stejně jako náš druhý gólman i Matěj splňuje stoprocentní docházku. Dlouhodobě na sobě pracuje a je to na něm hodně vidět. Myslím, že má před sebou budoucnost, věřím mu.“

3. místo: Jakub Kraus (6. třída)
Nominace trenéra Ladislava Kadaněho: „Ačkoliv je o rok mladší, nominaci si určitě zaslouží. Důvodem je především fakt, že zlepšil přístup v tréninku a daleko více pracuje, což se mu dle mého názoru už osvědčilo i v zápasech."

SEZNAM NOMINACÍ ZA LISTOPAD

4. třída: Adam Wagner
5. třída: Jakub Kučera
6. třída: Jakub Kraus
7. třída: Tomáš Wieden
8. třída: Igor Kostenko
9. třída: Matěj Kučera
Dorost: Lukáš Karas


Čtěte také

Podcast hokej zblízka