Mládež
úterý 08. listopadu 2022

28 gólů za spolupráci

Ve víkendovém výčtu výsledků letňanských mládežnických kategorií vyčnívá skvělý počin páté třídy, která ve Velkých Popovicích rozvlnila síť hned osmadvacetkrát. Ve své krasojízdě pokračuje po dvou výhrách letňanský dorost, zatímco junioři, deváťáci a sedmáci zakončili víkend se zápasovou bilancí 1:1. Tady je souhrn mládežnických kategorií z uplynulých dnů.

Šlo to vlastně hladce. Letňanští páťáci stříleli ve Velkých Popovicích jeden gól za druhým, až se nakonec skóre zastavilo na stavu 28:0. „Musel jsem kluky udržovat v tom, aby spolupracovali, blbli si a bavili se. Jinak na takových výsledcích se dá těžko něco vyzdvihovat,“ krotí nadšení z vysokého vítězství trenér Jan Mišner.

„Vím, že někteří mají individuální schopnosti na to vzít puk, projet s ním celé hřiště a dát gól. Ale o tom to u mě není,“ vysvětluje kouč, proč je pro něj spolupráce dětí na prvním místě. Demonstruje ji i postřehem z utkání v Popovicích. „Líbilo se mi, když se jeden hráč snažil připravovat šance těm, co ještě nedali gól.“

Přestože výsledky ještě v tomto věku nehrají prim, počítají se páťákům výhry do svazové soutěže, k čemuž pochopitelně jsou i výhrady. „Myslím, že to není zrovna šťastné, když s neúplnou sestavou zvítězíme proti o rok starším dětem 28:0,“ zdůvodňuje Mišner.

Své hlavní poslání vykonává především na trénincích. Kromě základních cviků na bruslení už se s dětmi věnuje i hře jako takové. „S pátou třídou děláme hodně herní část jednotlivce, aby se rozvíjely dovednosti. Zkoušíme i celoplošná cvičení, aby kluci ten hokej trochu pochopili,“ nastiňuje, jak vypadá sezónní režim páťáků. Víkendové zápasy jsou pro ně třešinkou na dortu.

Z dalších mládežnických kategorií se tento víkendu opět dařilo dorostu, který urval dvě vysoké výhry. Po jednom vítězství zaznamenali kromě páťáků také junioři, deváťáci a sedmáci. Osmá a šestá třída si zase vyzkoušely, jaké to je měřit se s nejlepšími hokejovými adresami v České republice.

Výsledky všech zápasů

  • Juniorka
    Pátek Letňany – Děčín 8:1 (2:0, 4:0, 2:1)
    Neděle Kolín – Letňany 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
  • Dorost
    Sobota Kralupy nad Vltavou – Letňany 2:10 (1:3, 0:4, 1:3)
    Neděle Letňany – Roudnice nad Labem 8:0 (1:0, 4:0, 3:0)
  • 9. třída
    Sobota Slaný – Letňany 3:4
    Neděle Letňany – PZ Kladno 1:5
  • 8. třída
    Sobota Mladá Boleslav – Letňany 15:5 (5:2, 4:1, 6:2)
    Neděle Letňany – Sparta 0:10 (0:2, 0:4, 0:4)
  • 7. třída
    Sobota Letňany – Neratovice 11:2 (6:0, 3:0, 2:2)
    Neděle Slaný – Letňany 11:1 (5:1, 3:0, 3:0)
  • 6. třída
    Sobota Slavia – Letňany 16:9
    Neděle Letňany – Sparta 3:12
  • 5. třída
    Sobota Velké Popovice – Letňany 0:28 (0:10, 0:9, 0:9)

Čtěte také

Podcast hokej zblízka