Hráč měsíce
čtvrtek 03. listopadu 2022

Letcem října Mikuláš Kalčev

Přichází fanfáry, máme nového Letce měsíce! Tradiční anketa i v říjnu ukázala, že talentovaných dříčů je mezi letňanskou mládeží celá řada. Zvítězit však může jen jeden a tentokrát se vyvoleným stal Mikuláš Kalčev z osmičky. Kromě příkladné pracovitosti vyčníval také obdivuhodným nasazením. A to i ve chvílích, kdy se potýkal se zdravotními problémy. Druhou příčku pak obsadila Eliška Krýšová z pětky, třetí zase šesťák Lev Davydov.

Ocenění Letec měsíce se v hangáru uděluje už třetím rokem a týká se hokejistů od čtvrté třídy do dorostu. Trenéři nominují z každé kategorie vždy jednoho hráče, který si podle nich zaslouží odměnu. Hodnotí se přitom nejen na první pohled viditelné úspěchy jako produktivita, ale také celkové nasazení, týmovost, charakter nebo aktivita na trénincích.

Ze sedmi jmen pak vzejde finálové trio, na nějž čekají pořádně lákavé ceny. Zbytek vybraných se může těšit na dárkovou tašku s logem klubu.

Hlavní cena nakonec v napěchované říjnové konkurenci letí za Mikulášem Kalčevem. Forvard osmé třídy patří k pilířům týmu a svým spoluhráčům jde příkladem hned v několika ohledech. Píle, odhodlání, morálka. To jsou jen některé z jeho předností.

Navíc se nebojí ani překračovat své vlastní limity. Před utkáním proti pražské Spartě ho potrápila krční páteř, přesto však do zápasu nastoupil. Připravil se po fyzické i mentální stránce. Svůj tým prostě nechtěl za žádnou cenu nechat na holičkách.

S výzvami si dokážou poradit také další dva finalisté. Eliška Krýšová hraje jako jediná dívka v klučičí partě, přesto však na výbornou zvládá jak obranu, tak útok. I proto v anketě získala druhé místo. Na defenzivě a koncovce v poslední době zapracoval i třetí Lev Davydov.



FINALISTÉ RUBRIKY LETEC MĚSÍCE ŘÍJNA

1. místo: Mikuláš Kalčev (8. třída)
Nominace trenéra Martina Hušpauera: „Předvádí stabilní výkony, patří v týmu k nejzdatnějším, i proto je pilířem osmičky. Má dobrou morálku, docházku, tréninkové tempo. O hokeji přemýšlí. Je příkladem hráče, který má odpovídající nasazení, výkonnost i vášeň. Je odhodlaný hrát, i když není zcela zdravotně v pořádku. Před těžkým utkáním na Spartě ho trápil zablokovaný krk, ale šel za hranici komfortu a do zápasu nastoupil."

2. místo: Eliška Krýšová (5. třída)
Nominace trenéra Jana Mišnera: „Má výbornou docházku, pracuje jak na tréninku, tak i v utkání. Dělá vše, co má a tak, jak má. Nastupuje proti klukům, ale nebojí se hrát a tvořit. Vypořádá se jak se hrou v obraně, tak v útoku.“

3. místo: Lev Davydov (6. třída)
Nominace trenéra Ladislava Kadaněho: „Jde o neskutečného bruslaře, který teď zlepšil také určité prvky ve hře – například bránění a koncovku. V tomhle období má sebevědomí, umí dát gólovou přihrávku. Ocenění si zaslouží."

SEZNAM NOMINACÍ ZA ŘÍJEN

4. třída: Adam Čáp
5. třída: Eliška Krýšová
6. třída: Lev Davydov
7. třída: Ivan Andrushchenko
8. třída: Mikuláš Kalčev
9. třída: Christian Laban
Dorost: Štěpán Němec


Čtěte také

Podcast hokej zblízka