Žáci
úterý 18. října 2022

Devítka hledá motivaci

Hrát naplno. Tak znělo motto letňanských kategorií na víkend, stejné instrukce zadal také kouč David Pojkar devítce, která si počíhala na Poděbrady. Letci brali výhru 6:2. Jeho dalším svěřencům – dorostencům ale body těsně unikly, s Neratovicemi prohráli na nájezdy 2:3. Naopak jasnou převahu ukázali sedmáci proti Nymburku, který přestříleli vysoko 23:2. Juniorka zase vyškolila Vlky z Jablonce 5:1.

Hokejisté devítky mají před sebou těžký úkol. Navzdory parádním utkáním z úvodu sezony nepostoupili do lepší skupiny, a tak je teď čekají souboje se slabšími týmy. Zdá se to spíš jako výhoda? Omyl. „Kluky tyhle zápasy tolik neposunou, podvědomě mají tendence takové soupeře podceňovat, což je špatně pro jejich další vývoj,” vysvětluje trenér David Pojkar.

I proto se své svěřence snaží maximálně motivovat. „Nebude to snadné, ale chtěl bych, aby do zápasů dali všechno a nasypali protivníkům aspoň dvacet gólů.“ Výhry s vysokým rozdílem by totiž jeho partě mohly usnadnit cestu do baráže. „Potřebujeme tam postoupit,“ dodává kouč.

V sobotu si sice sedmáci vítězství připsali, ovšem rozdíl byl menší. Doma porazili Poděbrady 6:2. „Měli jsme spoustu šancí. Ujeli jsme asi do čtyřech samostatných nájezdů, ale nedali jsme z toho ani jednu branku,” popisuje problémy s koncovkou Pojkar.

Střelba potrápila hlavně hráče první lajny. Ti většinou zápasy táhnou, tentokrát se však neprosazovali. Přesto je trenér chválil, stejně jako druhou pětku, která se činila i gólově. „Kdyby takhle hrály obě formace celou sezonu, bylo by to ideální,” komentoval.

Zato hokejisté sedmičky si na produktivitu stěžovat nemohli, v Nymburce zaváleli 23:2. Plnou bodovou nálož v sobotu nasbírali i junioři, doma porazili Jablonec 5:1. Po velkém obratu slavili vítězství 10:8 proti Mělníku nakonec také Letci páté třídy. Ti si navíc střihli i přátelské utkání se Spartou, na kterou nestačili jen těsně 6:8. Málo chybělo dorostencům, s neratovickými Buldoky prohráli na nájezdy 2:3.


Výsledky všech zápasů

  • Junioři
    Sobota Letňany – Jablonec 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)
  • Dorost
    Sobota Neratovice – Letňany 3:2 SN (1:0, 0:0, 1:2)
  • 9. třída
    Sobota
    Letňany – Poděbrady 6:2 (3:1, 2:1, 1:0)
  • 8. třída
    Sobota
    Neratovice – Letňany 5:3 (1:1, 2:1, 2:1)
  • 7. třída
    Sobota
    Nymburk – Letňany 2:23 (0:7,0:7,2:9)
  • 5. třída
    Sobota Letňany – Mělník 10:8 (2:3, 4:2, 4:3)
    Neděle Letňany – Sparta 6:8 (0:5, 3:2, 3:1) (přátelské utkání)
  • 4. třída
    Neděle Letňany – Kralupy 7:7
  • 3. třída
    Sobota Letňany (A-tým) – Kolín 28:19 (přátelské utkání)
    Sobota Letňany (B-tým) – Kolín 9:8 (přátelské utkání)


Čtěte také

Podcast hokej zblízka