Žáci
úterý 11. října 2022

Sedmáky probral proslov

Zajímavé bitvy i divoké výsledky. Letci ve víkendových kláních uspěli jen napůl, v neděli bodovala sedmička, která domácí Mělník přestřílela 13:3. Stejnou gólovou nálož odpálila o den dřív pětka proti Nymburku. Černou bilanci utnula osmá třída, která prolomila sérii porážek a rozstřílela Českou Lípu vysoko 24:3. Juniorka a deváťáci ale na své soky nestačili.

O tom, že ani statut jasného favorita nezaručuje jednoznačný průběh utkání, ví své hráči sedmé třídy. Do Mělníka mířili s cílem vyhrát, úvod zápasu ale představám neodpovídal. „Nezačali jsme vůbec dobře, v osmé minutě jsme prohrávali 0:2. První třetina nás hodně zklamala,“ přiznal trenér Martin Rousek, který se za utkáním ohlížel.

O pauze svým svěřencům promluvil do duše. „Trochu jsem zvýšil hlas, ať začneme pořádně hrát. Hlavně zvednout pohyb, protože jsme skoro stáli. Mysleli jsme, že to odehrajeme v suchém triku. Jako bychom víc mysleli na sobotní oběd než na zápas,“ vyprávěl kouč zpětně už s humorem.

Chutě si ještě Letci museli nechat zajít, čekala je spousta práce. A ta se nakonec vyplatila. „Začali jsme soupeře přehrávat a vyjádřili jsme to i brankově,” popisoval Martin Rousek. Dělostřelba se nakonec zastavila až na čísle třináct, sedmáci navíc inkasovali už pouze jednou a zvítězili vysoko 13:3.

Navzdory výsledku měl ale kouč ke hře výtky. „Mrzí mě, že si kluci nevyzkoušeli víc prvků z tréninku, třeba nějakou kličku. Zápas s takhle rozhodnutým stavem je ideální příležitost,“ postesknul si a připojil přání, aby si v příštím utkání jeho parta dovolila víc.

Ofenzivu o víkendu pilovali také hráči osmičky. Po předchozích třech prohrách tentokrát přejeli Českou Lípu jednoznačně 24:3. Sedm gólů zapsal Igor Kostenko. Výhru vybojovala i čtyřka, která svou formu otestovala ve velkém hokeji proti pražské Slavii. Radovali se také dorostenci, jenž porazili domácí tým Roudnice nad Labem 8:4, v neděli ale podlehli Litoměřicím 2:4.

Bodově neúspěšné utkání má za sebou také juniorka, která prohrála s Benátkami nad Jizerou 2:4. Nezadařilo se ani deváté třídě, která nestačila na těžkého protivníka z Hradce 3:5.


Výsledky všech zápasů

  • Junioři
    Neděle Letňany – Benátky n. J. 2:4 (1:1, 1:2, 1:3)
  • Dorost
    Sobota
    Roudnice n. L. – Letňany 4:8 (1:1, 2:5, 4:8)
    Neděle Letňany – Litoměřice 2:4 (0:1, 2:3, 0:0)
  • 9. třída
    Sobota
    Letňany – Hradec Králové 3:5
  • 8. třída
    Sobota
    Letňany – Česká Lípa 24:3 (6:0, 8:1, 10:2)
  • 7. třída
    Sobota
    Mělník – Letňany 3:13 (2:3, 0:4,1:6)
  • 5. třída
    Sobota Letňany – Nymburk 13:2 (3:0,4:2,6:0)
    Neděle Rytíři Kladno – Letňany 8:9 (přátelské utkání)
  • 4. třída
    Neděle Letňany – Slavia Praha 6:3

Čtěte také

Podcast hokej zblízka