Hráč měsíce
neděle 02. října 2022

Letcem září Jáchym Riley

Populární anketa Hráč měsíce je zpět! Hned zkraje sezony rozhodně bylo z čeho vybírat, řada Letců totiž ukázala na ledě svůj um i charakter. Formát zůstal stejný, trenéři od čtvrté třídy do dorostu nominovali své lídry, v zářijovém kole se nakonec prosadil Jáchym Riley z nejstarší kategorie. Dorostenecký kapitán si titul vysloužil mimo jiné za pracovitost a dlouhodobý progres, jenž nezůstal bez povšimnutí. Stupně vítězů doplnili Tadeáš Červený a Robin Kubišta. Nejlepší trojice se může těšit na zajímavé ceny.

Tradice pokračuje. Vedení klubu už třetí sezonu odměňuje každý měsíc mimořádné výkony na ledě, mimo něj i dlouhodobou pracovitost nejúspěšnějších Letců. Z vítězů jednotlivých měsíců bude zároveň během závěrečné fáze ročníku zvolen realizačními týmy Letec sezony.

Pravidla se nemění. Trenéři kategorií od čtvrté třídy do dorostu vždy nominují po jednom hráči, ze sedmera hráčů pak vzejde finálové trio, na které čekají lákavé ceny. O drobnou odměnu nepřijde ani zbytek vybraných, všichni si odnesou dárkovou tašku s logem Letců.

A kdo se tedy probojoval do finále zářijového kola? Vůbec prvním vítězem prestižního ocenění v nové sezoně se stal obránce Jáchym Riley. Svěřenec Davida Pojkara v Letňanech působí už delší dobu a během uplynulých let na sobě výrazným způsobem zapracoval. Za projevenou píli si vysloužil také roli kapitána týmu.

Píli a odhodlání ukázali také další Letci, kteří doplnili vítězné trio. Druhé místo obsadil bek Tadeáš Červený. Ten je sice o rok mladší než jeho spoluhráči ze sedmičky, přesto v týmů vyniká. Třetí příčku obsadil vždy usměvavý a nadmíru poctivý Robin Kubišta z páté třídy.



FINALISTÉ RUBRIKY LETEC MĚSÍCE ZÁŘÍ

1. místo: Jáchym Riley (Dorost)
Nominace trenéra Davida Pojkara: „Nevynechá žádný trénink. Pracuje během něj naplno, stejně tak maká i v zápase. Z toho důvodu byl zvolen kapitánem týmu. Znám ho už nějakých pět šest let a myslím si, že na sobě udělal obrovský kus práce."

2. místo: Tadeáš Červený (7. třída)
Nominace trenéra Martina Rouska: „Jako hráč o rok mladší vyniká jak na tréninku, tak v zápase. V každém utkání patří k nejlepším hráčům. Má výbornou rozehrávku, střelu a výběr místa. Velmi si na něm cením, že neztrácí hlavu v těžkých hokejových situacích.“

3. místo: Robin Kubišta (5. třída)
Nominace trenéra Jana Mišnera: „Strašně poctivý kluk. Nejde mu o kanadské body, ale o výsledek týmu. Maká dopředu-dozadu. A navíc gól umí dát i připravit. Na tréninku i v utkáních vše dělal na 100 %. Hlavně pořád pozitivní a usměvavý."

SEZNAM NOMINACÍ ZA ZÁŘÍ

4. třída: David Hnát
5. třída: Robin Kubišta
6. třída: Oliver Boďa
7. třída: Tadeáš Červený
8. třída: po rozhodnutí trenéra bez nominace
9. třída: Michael Polka
Dorost: Jáchym Riley

Čtěte také

Podcast hokej zblízka