20 let klubu
úterý 20. září 2022

Vydraženo přes 80 tisíc

Byla to přetahovaná až do závěrečných chvil. Poslední den aukce k oslavám 20 let od založení klubu nabídl pořádnou bitvu nejen o největší jména hvězdného týmu, ale také trikoty z výběru odchovanců Letců. Vybralo se bezmála 84 tisíc korun, které poputují na podporu letňanské mládeže. A k vám zase zamíří parádní upomínky na významné jubileum klubové historie.

Nejdřív ticho před bouří, pak obrovská bitva o cenné artefakty. Dražba podepsaných a hraných dresů z oslav 20 let klubu měla v pondělí 19. září napínavý finiš. O řadu z trikotů se strhla válka, která ustala kvůli četnému přihazování last minute až po avizované uzávěrce ve 20 hodin.

Úplně nejvýš se vyšplhaly, podle očekávání, dresy Davida Pastrňáka (6 900 korun) a Jakuba Vrány (5 900). Ve velkém se soupeřilo také o trikot mládežnického kouče Letců Ladislava Kadaněho, který nakonec putoval k novému majiteli za 5 100 korun. Fandové soupeřili také o jmenovky Jakuba Voráčka, Davida Výborného, Filipa Zadiny a řadu dalších jmen…

„Díky vám, skvělým fandům, se vybralo celkem 83 982 korun. Výtěžek z aukce poputuje v kompletní výši na podporu letňanské mládeže a cenné hokejové artefakty zároveň mění své majitele,“ komentoval marketingový ředitel Letců Ondřej Poul. K výhercům dražby putoval e-mail s dalšími podrobnostmi.

Aukce byla symbolickou tečkou za oslavami významného jubilea, které si klub v roce 2022 užil přesně před měsícem. Někteří z vás na něj teď budou moct vzpomínat i s pěknou upomínkou v podobě originálních dresů svých oblíbenců.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka