Letec sezony
pondělí 29. srpna 2022

Z trofeje jsem byl v šoku

Čerstvě dvanáctiletý a už mu tleskala celá hala. Nadějný brankář Michael Krajčík zažil chvíli, na kterou bude dlouho vzpomínat. Na srpnovou exhibici k výročí 20 let klubu totiž slavnostně převzal prestižní cenu pro Letce sezony za sezonu 2021/22. Vysloužil si ji za nejen za stabilní výkony a kvalitní zákroky, ale také za svůj pozitivní přístup k hokeji. Jak si jeden z největších gólmanských talentů předávání užil a jak naloží se svou výhrou?

Jak ses cítil, když jsi poprvé zjistil, že jsi Letcem sezony?
Byl jsem hodně šokovaný. Samozřejmě jsem ve výhru doufal, ale měl jsem silnou konkurenci. Myslel jsem, že vyhraje Viktor Boháček. Celý den jsem čekal na vyhlášení, pořád jsem se díval na internet, jestli už náhodou nevyšel článek o vítězi. Když se tam konečně objevil, byl jsem překvapený.

Komu jsi řekl o své výhře jako prvnímu?
Klukům na hokeji jsem o vyhlašování říkal už den předtím, ale to jsem výhře ještě moc nevěřil. Pak, když jsem uviděl svoje jméno na stránkách, šel jsem první za mámou, protože byla zrovna taky doma. Hned jsem volal i tátovi do práce. Byli šťastní a hrdí, měli radost.

A jak reagovali kamarádi?
Měli radost se mnou. Vyhrál jsem to i díky nim, jejich podpora mi pomáhala celou sezonu. Stáli při mně také, když jsem si v sobotu šel pro cenu. Hodně tleskali, zvlášť když jsem se na ně v jednu chvíli podíval. Bylo to od nich hezké. Říkali, ať je zmíním v rozhovoru (smích).

Cenu jsi přebíral před zaplněnou Ice Arenou, to musel být zážitek...
Byl jsem ohromně nervózní! Navíc mi táta řekl, že nejspíš budu muset mluvit a že mě čeká rozhovor (smích). Nakonec to bylo docela v pohodě. Nervy ze mě ale úplně spadly, teprve když jsem odcházel z ledu.

Dokázal sis navzdory nervozitě užít i exhibici?
Na zápas jsem se hrozně těšil, možná víc než na svou cenu. Chtěl jsem vidět Pastu, Kubu Vránu, ale i brankáře Vítka Vaněčka a Lukáše Paříka, jsou to frajeři. Utkání bylo super, šíleně jsem ho prožíval, nevěděl jsem komu fandit. Tleskal jsem každému gólu i zákroku.

Kromě hezké vzpomínky sis ale odnesl i tučný dárkový poukaz na 20 tisíc korun do prodejny Bauer. Jak s ním naložíš?
Chtěl bych si koupit novou hokejku. Pak mám taky roztrhanou tašku, zničené nákolenice, takže výhru využiju na ně.

Snad ti nové vybavení pomůže v následující sezoně. Jdeš do ní s ambicemi?
Samozřejmě bych zase chtěl něco vyhrát (smích). Ale přál bych vítězství také kamarádům. Hlavně, aby se nám všem dařilo.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka