20 let klubu
neděle 28. srpna 2022

Vrániče mi hlava nebrala

Od oslav letňanského hokeje uběhl už týden, ale dozvuky stále ještě vibrují hangárem. Na akci spojené s 20letým výročním od založení klubu nechyběli ani hráči současného A-týmu a dva z nich si dokonce zahráli v jedné formaci s hvězdným Jakubem Vránou. Jaký je pocit být na ledě s hráči NHL a setkávat se v soubojích se jmény světového hokeje? A co si na letňanském galavečeru Vojtěch Kropáček s Adamem Kellersteinem užili nejvíc?

Zážitek na celý život i pocta. Jednou z věcí, která Vojtěcha Kropáčka ohromila nejvíc, byla rychlost Jakuba Vrány přímo na ledě. „Líbilo se mi, jak Kuba v jednu chvíli dostal puk mezi dva hráče, ale dokázal se přes ně dostat tak rychle, že mi to hlava ani nepobrala,“ vypráví letňanský forvard a se smíchem pokračuje: „Celou dobu jsem bruslil naplno, a on mi stejně odjel.“

I to dokazuje, že Letci nebrali exhibici na lehkou váhu. Ba naopak, tým složený největšími současnými i bývalými hvězdami českého hokeje chtěli porazit, což se nakonec povedlo.

„Jsou to úžasní hokejisté a pokaždé, když je s nimi člověk na ledě nebo je jen pozoruje, tak ho to zlepšuje a učí se od nich,“ uvědomuje si zase Adam Kellerstein. Nebylo to však poprvé, co se borci z áčka se zámořskými kolegy na ledě potkali. „Já i Vojta občas chodíme hrát s veterány, kde se někteří kluci, hlavně přes léto, objevují,“ dodává.

Kellerstein událost prožíval, v Letňanech strávil dětství. „Bylo to pro mě dost osobní, v klubu jsem od jeho počátků. Trénoval mě pan Zavadil, hrál jsem mimo jiné s Kubou a Vencou Karabáčkem a všechny krásné vzpomínky se vrátily, moc jsem si to užil,“ prozrazuje. A vyzdvihuje fantastickou diváckou kulisu.

Naplněný hangár tlačil domácí odchovance za vítězstvím, byť výsledek nebyl na akci to nejdůležitější. „Atmosféra byla skvělá, tolik lidí v hangáru ještě nikdy nebylo! Kéž by takhle chodili i teď na druhou ligu. Lidé jsou to, proč hokej hrajeme, takže byla paráda vidět plnou halu.“

Obsazené ochozy uchvátily také Kropáčka. „Super pocit vidět naši Ice Arenu plnou lidí. Hrál jsem tu odmalička, ale tohle jsem nikdy nezažil. Užíval jsem si, že reakce fanoušků byly opravdu slyšet. Když padl gól, tak zatleskali. Bylo vidět, že je hokej baví.“

Ostrá sezona startuje A-týmu už za necelý měsíc, 21. září se představí Letci na ledě Vrchlabí a poprvé v hangáru pak v sobotu 24. září proti Táboru.

Do té doby je čeká ještě několik přípravných utkání.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka