20 let klubu
středa 03. srpna 2022

Oslava? Pasta vs. Vránič!

Největší ikony současné i minulé české hokejové éry se potkají v atraktivní exhibici, kterou letňanští Letci stylově oslaví jubilejní 20. výročí od založení klubu. V tamní Ice Areně nebudou 20. srpna chybět ani elitní útočníci NHL David Pastrňák s Jakubem Vránou. První jmenovaný povede výběr hvězd, druhý zase slavné odchovance letňanského klubu. Vstupenky na akci bude možné zakoupit v předprodeji, který odstartuje v úterý 9. srpna.

Velký návrat slavných odchovanců i top hvězdy českého hokeje. Do Letňan se 20. 8. sjede tuzemská elita, a to při příležitosti oslav velkého jubilea. Rok 2022 symbolicky završil dvě dekády od založení klubu bratry Františkem a Vojtěchem Kučerovými. I tyto persony se vedle řady dalších chystané akce zúčastní.

„Letos si připomínáme historii klubu, jenž za dvě dekády vyprodukoval už spoustu talentů pro světový hokej,“ říká Tomáš Divíšek, generální manažer Letců. „Moc nás těší, že nám na oslavy přislíbila účast řada velkých osobností. I to dokazuje, jak jsou Letci respektovaným mládežnickým klubem.“

Za All-Star výběr vyjedou na led taková jména jako David Pastrňák, Jakub Voráček, držitel Stanley Cupu z minulých dvou let Jan Rutta nebo ten z roku 2013 Michael Frolík. Doplní je členové památné „zlaté generace“ - například Tomáš Vlasák, Marek Židlický, David Výborný, Jan Hlaváč a další.

Tým místních odchovanců naopak povede ten nejslavnější z nich - Jakub Vrána, který letňanskému klubu dělá radost už řadu let v NHL, kde v roce 2018 též zvedl nad hlavu slavný Stanleyův pohár. Letci se pochlubí i dalšími nadějnými hokejisty: například Lukášem Rouskem, jenž letos zabojuje o místo v NHL, draftovanými Lukášem Paříkem, Martinem Hugo Hašem, Michaelem Krutilem, Václavem Karabáčkem a dalšími hráči, kteří brázdí extraligová nebo prvoligová kluziště.

Sám Jakub Vrána se na akci moc těší: „Letňany jsou můj domov, učil jsem se tu hrát hokej, prožil jsem tu nádherné roky,“ svěřil se. „Každé léto se sem rád vracím a tahle show - to bude něco mimořádného, protože se tady sejdou nejen skvělí hokejisté, ale i lidé, které znám od svého dětství. Těším se, že přijde co nejvíc diváků a společně si to užijeme,“ zve všechny fanoušky hokeje.


Předprodej odstartuje v úterý 9. srpna

Kapacita Ice Areny však má své výrazné limity, a tak klub doporučuje zakoupit vstupenky v předprodeji, který startuje v úterý 9. srpna. Lze si je vyzvednout pouze osobně na recepci sportovního areálu. Jednotná cena v předprodeji, který bude otevřen až do 18. srpna, je 350 Kč. Poté bude vstupenka stát 450 Kč.

Slavnostní ceremoniál sobotního utkání, které začne kolem 16. hodiny, odstartuje v 15.45. Pozor, už v poledne kolem arény poběží doprovodný program pro děti a rodiče, zaměřený na pohyb a sport.

Na oslavách nebudou chybět ani trenérské osobnosti spjaté s jednotlivými etapami letňanské organizace. Včetně vysoce uznávaného kouče Zbyňka Zavadila, který kromě Jakuba Vrány trénoval v mládežnických letech řadu dalších slavných hráčů.

Klub HC Letci Letňany za 20 let své existence vychoval pro reprezentační výběr U16 už 36 hráčů, což je mimořádná bilance. Řada z nich navíc pokračovala či pokračuje v národním dresu i ve vyšších kategoriích a například na MS U20 v roce 2020 nastoupili hned čtyři odchovanci. Jak už bylo zmíněno - Jakub Vrána slavil jako první Letec před čtyřmi lety slavný Stanley Cup. Letos po dlouhých 10 letech pomohl české reprezentaci vybojovat medaili na MS.



Kdo se má zúčastnit za výběr odchovanců

Lukáš Pařík - Jakub Vrána, Lukáš Rousek, Matěj Chalupa, Václav Karabáček, Martin Hugo Haš, Jiří Průžek, Karel Klikorka, Ivan Lytvynov, František Hrdinka, Václav Adamec, Dominik Sklenář, Jakub Wojnar, Dominik Řepík, Adam Kellerstein, Vojtěch Kropáček, Kryštof Pejchal, Jan Zedek, Milan Antoš ml., Jan Mišner, Ladislav Kadaně

Kdo se má zúčastnit za výběr hvězd

Vítek Vaněček - David Pastrňák, Jakub Voráček, Michael Frolík, Jiří Tlustý, Tomáš Vlasák, David Výborný, Roman Červenka, Jan Hlaváč, Jan Rutta, Jaroslav Nedvěd, Marek Židlický, Petr Čáslava, Jan Novák, Ivan Majeský, Petr Nedvěd, Michal Řepík


Čtěte také

Podcast hokej zblízka