Nábor
neděle 31. července 2022

Český hokej hledá sudí

I vy můžete pískat hokej. A nezáleží, zda jste chlapec, nebo dívka. Baví vás lední hokej a chcete se stát jeho součástí? Nyní máte jedinečnou šanci rozšířit řady rozhodčích a s každým zápasem prožívat nezapomenutelné zážitky. Český hokej totiž spouští náborovou kampaň a nabízí příležitost, jak se stát hokejovým arbitrem. Kdo ví, třeba jednou i tím profesionálním, který řídí ta nejdůležitější střetnutí.

Český hokej ve spolupráci s krajskými pracovišti pořádá nábory pro rozhodčí, kteří mají zájem řídit utkání přímo na ledě nebo kteří chtějí doplnit týmy v boxu rozhodčích (zapisovatel, časoměřič, hlasatel a podobně). V mci Česka působí celá řada hokejových rozhodčích, kteří řídí různé hokejové soutěže.

„Potřebujeme ale neustále rozšiřovat tým rozhodčích, abychom byli schopni obsazovat velké množství hokejových utkání, a to jak rozhodčími na ledě, tak pomocnými rozhodčími v boxu. Kampaň cílí především na současné a bývalé hráče, a všechny, kteří se pohybují kolem ledního hokeje. Rádi uvítáme jakoukoli pomoc,“ říká Martin Maťašovský, centrální koordinátor projektu pod názvem I ty můžeš pískat hokej.

Nové zážitky, poznání hokeje z jiné stránky a také zajímavý přivýdělek. To je jen základní výčet všech benefitů, které vám může kariéra rozhodčího přinést. Navíc všichni, kteří se zaregistrují a úspěšně absolvují základní seminář rozhodčího na led, obdrží rozhodcovský dres zdarma.

„Řídit utkání na vrcholných mezinárodní akcích, v KHL nebo ELH pro mě byla vždycky čest a zároveň odpovědnost. Před dvaceti lety by mě rozhodně nenapadlo, kam se bude moje rozhodcovská kariéra ubírat, a že budu mít příležitost být toho všeho součástí. Hokej mi dal jedinečnou šanci zažít atmosféru olympijských her a mistrovství světa, poznat nové lidi a procestovat celý svět,“ říká Antonín Jeřábek, současný rozhodčí extraligy se zkušenostmi z olympiád a KHL.

Méně zkušený Pavel Mikšík, který píská utkání II. národní ligy, v níž hraje i A-tým Letců, přidává: „S pískáním jsem začal, protože jsem chtěl zůstat u hokeje. Motivovala mě také finanční stránka. Nevěděl jsem, jestli to v tak mladém věku dokážu, ale s pomocí zkušenějších kolegů jsem to zkusil a hned mě to začalo bavit.“

Více informací včetně předběžné registrace a přímého kontaktu naleznete na webové stránce www.piskejhokej.cz.

Zážitek. Emoce. Zodpovědnost. I vy můžete pískat lední hokej. Pojďte do toho.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka