Žáci
pátek 22. dubna 2022

Mezinárodní bitvy i stříbro

Rakouská Vídeň i polská Zietara. Šestka narazila na náročném mezinárodním plzeňském turnaji na výběrové zahraniční celky, poměřila tak síly s hráči, se kterými se běžně nemá možnost setkat. Šikulové ze druhé třídy se zase během velikonočního víkendu rvali o medaile v Třemošné a byli úspěšní! I díky sedmnácti brankové show proti Kralupům brali krásné stříbrné medaile.

Letka šesté třídy zavítala na prodloužený víkend do Plzně. Tam od pátku do neděle odehrála CCM finále Miniligy, kde si žáci střihli dohromady šest utkání. Šanci se předvést dostal každý z hráčů, ač byl kádr opravdu široký. ‚‚Díky hernímu systému se zapojilo všech 23 hráčů a dva gólmani,‘‘ pochvaloval si kouč Martin Hušpauer a doplnil: ‚‚Bylo hezké vidět, že i v sestavách neorientovaných ryze na výkon jsme potrápili silné celky.‘‘

Přestože se vstup do turnaje Letcům nevydařil, své výkony dokázali napravit. ‚‚Postupně jsme se zlepšovali a hráli kvalitněji,‘‘ pokračoval trenér. Ve skupině pak šestka zdolala například plzeňskou Škodovku nebo Vídeň. Souboj s rakouským sokem svedly Letňany i v předkole vyřazovací fáze a opět si s ním poradily jednoznačně 5:1.

Ve čtvrtfinále už to ale nevyšlo, polský výběrový tým Zietara Talents vystavil celku Martina Hušpauera stopku. ‚‚Jednalo se o velmi silné družstvo, ve skupině neztratilo ani bod a nakonec bralo bronz,‘‘ dodal trenér s dovětkem. „Byl to nádherný turnaj a já děkuji celému týmu.“

Výsledky:
- Skupina: Letci x Dynamo Pardubice 1:10, Letci x Písek 1:5, Letci x Vídeň 2:1, Letci x Škoda Plzeň 3:2
- Playoff: Letci x Vídeň 5:1, Letci x Zietara Talents 3:8

Mladší parťáci ze druhé třídy prožívají krásné období. Výsledkově se jim daří, již popáté v řadě na turnajích vybojovali umístění v nejlepší trojce. Tentokrát se zúčastnili Meteor cupu 2022, na velikonočním turnaji v Třemošné se představilo osm celků. Letci se svými výkony opět blýskli a obsadili skvělé druhé místo. Nečekaly na ně však medaile jako obvykle, odměna byla netradiční – hráči si ‚‚vykoledovali‘‘ pomlázky a vajíčka.

Výsledky:
- Letňany x Louny 6:9, Letňany x Rokycany 6:6, Letňany x Kralupy 17:6

Čtěte také

Podcast hokej zblízka