Žáci
středa 13. dubna 2022

Zlatý hattrick pro čtyřku

Čtyřka válí dál. Fazóna party Jana Mišnera nekončí, malí Letci brali třetí turnajové zlato v řadě, v Jihlavě prohráli jen jednu třetinu a ve finále nastříleli hned 11 branek. Skvělý výsledek ale uhráli i sedmáci, kteří v nabité mezinárodní konkurenci vybojovali bronzové medaile. „Hráčům moc děkuji, myslím, že jsme si to všichni užili,“ říká Martin Dufek, který se se svou dosavadní kategorií loučí. „Bronz je dobrá motivace do další sezony," dodává.

Čtvrťáci prodloužili fantastické období, ve kterém slaví jeden úspěch za druhým. V Jihlavě je čekal náročný dvoudenní program. „V sobotu se odehrála celá skupina, v neděli pak proběhla vyřazovací fáze,“ popisoval trenér formát akce Jan Mišner. Letci odehráli celkem šest zápasů během dvou dnů, energie jim ale rozhodně podle slov trenéra nechyběla. „Nejhorší je, že kluci nedokážou odpočívat. Mezi zápasy běhali po zimáku, nebo si šli třeba zahrát fotbálek. Člověk jim nevysvětlí, aby se v klidu dívali na hokej,“ smál se kouč.

Na ledě ovšem šikulové z Letňan těžko hledali konkurenci, utkání vyhrávali vysokými rozdíly a celkově prohráli pouze jednu třetinu. Nejtěžší pro ně byl semifinálový souboj s domácí Jihlavou, která předchozí den opanovala svoji skupinu. „Bylo to spíš takové předběžné finále, utkala se spolu dvě nejlepší družstva,“ věděl Mišner. Letci si už v prvním dějství vypracovali čtyřbrankový náskok, ten udrželi až do konce a vyhráli přesvědčivě 5:1. ‚‚Od začátku jsme byli lepší, kluci hodně makali. Myslím, že jsme soupeře zaskočili, není moc zvyklý prohrávat.‘‘

V boji o zlato pak čekal letku tradiční protivník – Poděbrady. ‚‚V uplynulé sezoně jsme se s nimi střetli snad osmkrát, ani jednou nás zatím neporazili,‘‘ komentoval Mišner. Překvapení se nekonalo ani tentokrát, finále patřilo Letňanům jasně 11:5. Třetí zlato v řadě je doma!

Úspěšná byla také sedmička, která se dokázala prosadit v mezinárodní konkurenci. Na turnaji, kam dorazily i týmy z Finska a Švýcarska, vybojovala bronz. V kádru přitom těsně před začátkem akce nastaly komplikace. „Měli jsme oslabenou sestavu, šest kluků totiž onemocnělo. Do poslední chvíle jsem nevěděl, jak to dáme dohromady,‘‘ prozradil Martin Dufek.

Turnaj trval tři dny a zapojilo se do něj 10 celků. První utkání odehrála sedmička se švýcarským Davosem: ‚‚Hráči do zápasu vstoupili dobře, otevřeli jsme skóre a zvítězili jsme 7:3. Moc si to užili, s takovým soupeřem si člověk jen tak nezahraje," uvědomoval si trenér.

Skvělé výkony letku neopustily až do konce turnaje. „Velmi mě těší, že kluci pokračovali a dokázali udržet týmovost, kterou předvedli minulý týden,“ pochvaloval si Dufek. Nejen semknutost dovedla Letce až do utkání o medaili s výběrovým družstvem Kobry. ‚‚Předváděli jsme pořád stejný hokej, měli vysoké nasazení a drželi při sobě," těšilo kouče. I když byl úvod boje o třetí příčku nerozhodný, sedmáci ho zlomili na svoji stranu. ‚‚Začátek byl vyrovnaný, potom jsme ale vstřelili čtyři branky a následně náskok ještě navyšovali.‘‘ Nakonec Kobru tým přejel jasně 8:2 a zaslouženě slavil medaile.

Konec sezony se tak svěřencům Martina Dufka povedl. ‚‚Závěrečné období bylo skvělé, za to kluky opravdu chválím. Dokázali si, že i v malém počtu se dá hrát se silnými soupeři a to je dobrá motivace do nadcházející sezony.‘‘ V té už tuto kategorii Dufek nepovede, posune se k dalšímu trenérovi. „Hráčům moc děkuji, myslím, že jsme si to všichni užili. Přeji jim, aby navázali na výkony, které předváděli teď na konci. Je to skvělý základ k tomu, aby mohli hrát vyrovnaná utkání i s těmi nejsilnějšími,‘‘ uzavřel.


Výsledky všech zápasů

  • 8. třída: HC Letci Letňany – Rytíři Kladno 2:4
  • 6. třída: úterý HC Letci Letňany – Rytíři Kladno 8:9 (1:3, 5:1, 2:5)
    • sobota HC Slavia Praha – HC Letci Letňany 6:2 (0:0, 2:2, 4:0)

Čtěte také

Podcast hokej zblízka