Žáci
středa 06. dubna 2022

Zlatá horečka v Letňanech

Mladí Letci navázali na skvělé výkony. Aprílovým víkendem pokračoval program žáků a ti ho zvládli fantasticky! Devítka se čtyřkou heroickými výkony vyhrály své kvalitně obsazené turnaje a užívají si zlatých medailí. Sedmáci si proklestili cestu letňanským Challenger Cupem až do semifinále, kde ale nestačili na Hvězdu jednoznačně 0:4. Dařilo se také ostatním kategoriím, šestka vyzrála na Kobru a osmička přehrála Slavii.

Obě posádky vedené Martinem Dufkem měly o víkendu před sebou pořádnou nálož hokeje. Domácího Challenger Cupu se zúčastnilo osm týmů v každé kategorii. ‚‚Jde o tradiční turnaj, který se hraje již dlouhé roky. Letos do Prahy zavítal i jeden slovenský celek – Rožumberok," říkal hlavní trenér sedmičky s devítkou.

Právě federální souboj si nejstarší žáci střihli hned na začátek. ‚‚Kluci předvedli rychlou kombinační hru, už ve druhé třetině jsme si výsledek pojistili,‘‘ popisoval Dufek a dodal: ‚‚Dobře odehrané utkání je základem povedeného turnaje.‘‘ Kvalitní výkony Letců zastavilo až poslední klání sobotního programu, dle slov kouče chyběla partě soustředěnost: ‚‚Hráči už nebyli tolik koncentrovaní, zápas jim moc nevyšel. Hvězda nás přebruslila a celkově na ledě dominovala.‘‘ Skupina dopadla pro devítku dvěma výhrami a jednou porážkou.

Na nedělní semifinále s Neratovicemi se Letňany nabudily: ‚‚I když soupeř přijel s úplně jiným, posilněným týmem, kluci do toho šli nadoraz. Hrál se hokej nahoru-dolu, vítězství rozhodně nebylo zadarmo.‘‘ Ve finále devítka narazila na starého známého, pražskou Hvězdu. A rivalovi rozhodně měla co oplácet. ‚‚Úžasný zápas, opravdový vrchol turnaje," rozplýval se hlavní trenér. Realizační štáb vždy rád vidí, když se jeho svěřenci dokáží ukázat. „Oba týmy předvedly skvělé výkony.“

Že se jednalo o finále s velkým F dokazoval průběh utkání – nerozhodný stav nerozseklo ani prodloužení, a tak se dostalo na samostatné nájezdy. V nich byly šikovnější Letňany, které tak braly zlato!

Mladší parťáci ze sedmé třídy naopak z ranveje neodstartovali dobře. ‚‚První zápas s Neratovicemi se nám nepovedl, přizpůsobili jsme se horší hře soupeře. Přesto jsme ale dokázali zvítězit. Byly to povinné body,‘‘ komentoval hlavní trenér. V dalších soubojích svou hru sedmáci znatelně zlepšili: ‚‚Během ostatních zápasů ve skupině kluci ukázali, co v nich je. Tlačili se do šancí, dohrávali souboje a opravdu bojovali.‘‘ Realizační tým si vážil především týmovosti a charakteru party. ‚‚Hráči se vyhecovali, táhli za jeden provaz a hráli jako tým, z toho jsem měl velkou radost.‘‘

Ta trenérovi do neděle bohužel nevydržela, jeho svěřenci totiž v semifinále na předvedenou hru nenavázali: ‚‚Bylo to jako den a noc, se sobotními výkony se to absolutně nedalo srovnávat. Je to škoda, Hvězda nás přehrála jasně 4:0.‘‘ Sedmákům tak skončila cesta k vítězství před branami finále.

Zato čtvrtá třída ve své zlaté jízdě z minulého víkendu pokračovala. I když před ní stála výzva v podobě hry na velké hřiště, dokázala si poradit. Letci opanovali první ročník Memoriálu Miloše Fialy. Jedná se o celosezonní soutěž, v níž startují týmy: HC Poděbrady, SC Kolín, HC Dynamo Pardubice, BK Mladá Boleslav, HC Letci Letňany a HC Buldoci Neratovice. V superfinále čtvrťáci přehráli Pardubice jednoznačně 11:6 a rozšířili si tak sbírku cenných kovů.

Parádní práce Letci. Gratulujeme!

Osmička zdolala pražskou Slavii 7:5. Rozhodla až poslední dvacetiminutovka, ve které Letci nasázeli šest branek. V utkání se svým výkonem blýskl Štěpán Václavík (2+2). Šesťáci v lize zase zvítězili na ledě Kobry 4:3, ale na Spartu v neděli nestačili a podlehli 2:4.


Výsledky všech zápasů

  • 8. třída: HC Slavia Praha – HC Letci Letňany 5:7 (1:1, 2:0, 2:6)
  • 6. třída: čtvrtek HC Kobra Praha – HC Letci Letňany 3:4 (0:1, 2:3, 1:0)
    • neděle HC Sparta Praha – HC Letci Letňany 4:2 (2:0, 2:1, 0:1)
  • 4. třída: HC Letci Letňany – HC Kobra Praha 18:1 (5:1, 7:0, 6:0)

Čtěte také

Podcast hokej zblízka