Hráč měsíce
pondělí 04. dubna 2022

Letcem března Jonáš Kubeš

Pilných hráčů je potřeba si vážit. I proto v březnu ovládl tradiční anketu Letec měsíce Jonáš Kubeš ze šesté třídy. „Takového hokejistu v týmu chce každý trenér, je to univerzál s velkým U,“ vyzdvihuje komplexnost jedenáctiletého šikuly kouč Martin Hušpauer. Slova chvály ale mířila také za dalšími kandidáty. Druhou příčku nakonec obsadil útočník sedmičky Matyáš Stibůrek, třetí místo pak putovalo za Tobiášem Blinkou ze čtvrté třídy.

Je čas na anketu Letec měsíce a její poslední kapitolu aktuálního ročníku. Sezona postupně finišuje, příště už se budou rozdávat ceny za celý rok. Pravidla už určitě znáte, pro jistotu si je ale rychle zrekapitulujeme. Ocenění se týká hráčů od čtvrté třídy do dorostu, kteří v uplynulém měsíci vyčnívali. A to nejen svými výkony, ale také týmovostí, přístupem a charakterem nebo třeba řádnou docházkou.

Trenéři daných kategorií nominují vždy jednoho hráče, ze sedmi jmen pak vzejde finálová trojice, na niž čekají lákavé odměny – thajská masáž v proseckém Thaipro, voucher na Mercuria Laser game a také parádní klubový náramek.

V nadupané březnové konkurenci titul vítěze nakonec letí za Jonášem Kubešem. Přičinlivý bek si místo v obraně vybral teprve nedávno, svým stylem však naprosto oslnil trenéra Martina Hušpauera. Na březnovém turnaji ve Frýdku Místku se výraznou měrou podílel na úspěchu celého mančaftu, byl u všech důležitých okamžiků. I díky jeho práci Letci brali krásné stříbrné medaile.

Turnajový úspěch zaznamenala také čtyřka, proto není divu, že vítězné trio Letce měsíce doplnil i jeden ze svěřenců Jana Mišnera. Tobiáš Blinka si za svůj výborný přístup k tréninku i zápasu vysloužil třetí místo. Druhou příčku obsadil forvard Matyáš Stibůrek ze sedmé třídy, který se během sezony výrazně vypracoval.


FINALISTÉ RUBRIKY LETEC MĚSÍCE BŘEZNA

1. místo: Jonáš Kubeš (6. třída)
Nominace trenéra Martina Hušpauera: „Jony je tichý, chytrý a pracovitý kluk s výbornou docházkou. Jde o univerzála s velkým U, který předvádí perfektní poziční hru, umí dobře číst situace. Takového pomocníka chce v týmu každý. Ve Frýdku zářil – zavíral hráče, držel modrou, podporoval útok, odebíral puky a hitoval v souběžné jízdě. Parádní. Vypracoval se na pilíř obrany.“

2. místo: Matyáš Stibůrek (7. třída)
Nominace trenéra Martina Dufka: „Za celou sezonu ukázal asi největší výkonnostní růst ze všech. Jedná se o cílevědomého útočníka, který se chce zlepšovat na dovednostech. Hodí se do souhry, do kombinace se spoluhráči. V poslední době se navíc začal prosazovat ve statistikách."

3. místo: Tobiáš Blinka (4. třída)
Nominace trenéra Jana Mišnera: „Toby má výborný přístup jak na trénincích, tak mimo ně. Na zápasech a utkáních, které hrajeme, vždy plní, co se po něm chce. Hraje velmi dobře a nominaci si zaslouží."

SEZNAM NOMINACÍ ZA BŘEZEN

4. třída: Tobiáš Blinka
5. třída: Lev Davydov
6. třída: Jonáš Kubeš
7. třída: Matyáš Stibůrek
8. třída: Akylserik Tolepuly
9. třída: Adam Svoboda
Dorost: David Motlíček

Čtěte také

Podcast hokej zblízka