Žáci
čtvrtek 31. března 2022

Zlato i stříbro! Letci zářili

To byla jízda! V posledním březnovém víkendu se vybrané kategorie Letců zúčastnily turnajů a daly o sobě hlasitě vědět. Čtyřka v mezinárodní konkurenci vybojovala fantastické první místo, šesté třídě se mezi velkou konkurencí rovněž dařilo. Skončila stříbrná, Igor Kostenko navíc ovládl kategorii střelců. Tři body si připsali junioři, když jednoznačně převálcovali Medvědy z Berouna.

Náročný program absolvovala čtvrtá třída, která se o víkendu vydala do Plzně. ‚‚Jednalo se o dvoudenní turnaj, v sobotu jsme odehráli celou skupinu, v neděli nás čekalo semifinále a poté finále,‘‘ popisoval trenér Jan Mišner program minulého víkendu. Letci měli pět zápasů během dvou dnů.

V turnaji nenastoupila pouze mužstva z Česka, mezi celkově osmi týmy byla přesně půlka ze zahraničí. Zastoupení zde mělo například Německo, Rakousko nebo Maďarsko. ‚‚Byla to dobrá příležitost k porovnání, jak se to dělá jinde. Styly hry byly různorodé, některé kádry hrály důrazněji, s čímž se tady zase tolik nepotkáváme,‘‘ vysvětloval kouč.

Ale s rozdílnou herní taktikou si čtvrťáci dokázali poradit v každém utkání: ‚‚Zajímavostí je, že jsme neprohráli ani jednu třetinu,‘‘ těšilo Mišnera. Navíc vítězili vysokými rozdíly, s výkony svěřenců byla lavička spokojená: ‚‚Kluci pracovali jako tým, drželi při sobě a předváděli hezký hokej. Chválím i gólmany a jsem rád, že oba odchytali stejnou minutáž.‘‘

Ve finále se Letci střetli s domácí Plzní, podle slov trenéra se jednalo o nejtěžší zápas: ‚‚Bylo to náročné, Plzeňští hráli v domácím prostředí a fanoušci je hnali kupředu.‘‘ I přesto čtvrťáci na ledě dominovali: ‚‚Šli si za vítězstvím a celý průběh utkání byl v naší režii.‘‘ Letňany přehrály Západočechy jasně 4:1 a zaslouženě uhájily první místo. ‚‚Pro nás to byl kvalitní turnaj, kluci si to moc užili a hlavně jsme poznali něco nového. Super organizace, vše běželo tak, jak mělo,‘‘ uzavřel Mišner.

Výsledky:
- Skupina: Letci vs. Vasas Budapest 13:3, Letci vs. Nürnberg HG 12:3, Letci vs. Louny 10:0
- Semifinále Letci vs. Vienna Jr. Capitals 6:2, finále Letci vs. Pilsen Wolwes 4:1

Zářila také šestá třída. Letňany reprezentovala na turnaji Stanley Cup Ondřeje Paláta 2022 a ve Frýdku-Místku se blýskla stříbrným umístěním. Během skupinové fáze zapsala tři výhry a jednu prohru. Při play off letka neměla žádné potíže, a tak došla až do finále.

V něm si síly poměřila s brněnskou Kometou a utkání nabídlo napínavou podívanou. Vedení se přesouvalo z jedné strany na druhou, nakonec utkání skončilo lépe pro Brno, jež přestřílelo Letňany 6:3. Individuální ocenění za nejlepšího střelce připadlo Igoru Kostenkovi. Mezi prestižní konkurencí se tak Letňany rozhodně neztratily!

Výsledky:
- Skupina: Letci vs. HC Frýdek-Místek 8:3, Letci vs. HK Poprad 1:5, Letci vs. HC Zubr Přerov 10:2, Letci vs. AZ Havířov 9:0
- Čtvrtfinále Letci vs. HC Kopřivnice 14:2, semifinále Letci vs. HC Frýdek-Místek 8:2, finále Letci vs. HC Kometa Brno 3:6
Umístění (celkově 10 týmů):
1. HC Kometa Brno, 2. HC Letci Letňany, 3. HC Frýdek-Místek, 4. HC Vítkovice Ridera

V sobotu svůj duel v hangáru odehráli junioři. Na souboj vyzvali berounské Medvědy, které převálcovali jasně 7:0. Hattrick zaznamenal Filip Blažek, tři asistence zapsal Petr Kužel. Sedmáci na ledě Kolína zvítězili 6:3, utkání rozhodla druhá třetina, v níž Letci vsítili hned čtyři branky. Se stejným soupeřem se utkala devítka, která také slavila jasnou výhru – 6:1. Nejvíce kanadských bodů získal Jáchym Novák (2+1).


Výsledky všech zápasů

  • Juniorka: HC Letci Letňany – HC Berounští Medvědi 7:0 (3:0, 2:0, 2:0)
  • 9. třída: SC Kolín – HC Letci Letňany 1:6 (0:4, 0:2, 1:0)
  • 8. třída: HC Sparta Praha – HC Letci Letňany 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
  • 7. třída: HC Letci Letňany – SC Kolín 3:6 (1:1, 0:4, 2:1)

Čtěte také

Podcast hokej zblízka