Mládež
pondělí 21. února 2022

Zbláznil ses? slyšel Baranov

Nejprve těsné vítězství 3:2 nad Černošicemi, které letka zvládla díky povedenému obratu v rozmezí dvou minut, pak triumf 6:0 na ledě Berouna, který svou vychytanou nulou vyšperkoval brankář Jurij Baranov. Junioři byli o uplynulém víkendu stoprocentní. A rozhodně v mládežnických kategoriích nezůstali jediní. Ve vítězných šlépějích totiž kráčeli i deváťáci se sedmáky, Poděbrady porazil také dorost.

Hned dvě vítězství si během uplynulého víkendu připsala posádka Martina Rouska. Junioři v pátečním utkání těsně přehráli mančaft Černošic. Kouč byl s výkony Letců spokojen, převážně s defenzivou: ‚‚Po dlouhé době jsme předvedli skvělý výkon hlavně do obrany, z čehož mám radost,‘‘ pochvaloval si. Právě v obranné fázi by podle něj měl být tým zodpovědnější: ‚‚Předchozí utkání jsme hráli spíš do útoku, ale musíme hrát stejně jak v ofenzivě, tak v i defenzivě,‘‘ vysvětloval.

Souboj s Černošicemi byl vyrovnaný, o jeho osudu rozhodla až poslední třetina. ‚‚Za stavu 1:2 jsme šťastným gólem vyrovnali pár minut před koncem.‘‘ Jedním z hrdinů duelu se stal sedmnáctiletý Ivan Golublev. Nejenže byl autorem zmiňované – pro obrat klíčové – trefy, ale necelou minutu poté vstřelil i rozhodující branku a zajistil tak výhru Letců 3:2. ‚‚Vítězný gól padl po chybě soupeře, kterou jsme dokázali potrestat. Všichni kluci předvedli soustředěný výkon,‘‘ komentoval trenér.

Nedělní utkání svěřenců Martina Rouska bylo v rukou brankáře juniorů Jurije Baranova. ‚‚Zvítězili jsme hlavně díky němu, Berounští měli snad osm jasných gólových šancí,‘‘ vyprávěl Rousek. Baranov však všechny zneškodnil a vychytal nulu. ‚‚Doslova jsem mu řekl, jestli se nezbláznil, zákroky byly fantastické,‘‘ smál se kouč. Ač byl výsledek jednoznačný (6:0), s předvedenou hrou letky i přes čisté konto paradoxně až tak spokojený nebyl: ‚‚Nenavázali jsme na dobře odvedenou práci v obraně z pátečního duelu.‘‘

Dorostenci jeden zápas odehráli již ve čtvrtek. Ten se jim nepovedl a mužstvu z Písku podlehli vysoko 0:9. Porážku však napravili hned v sobotu, kdy přehráli Poděbrady jednoznačně 7:3. Dva góly a jednu asistenci si připsal Maxim Brytski.

Se stejným soupeřem se utkala i sedmička s devítkou, obě třídy Poděbradské taktéž zdolaly. Mezi deváťáky zazářili hlavně Adam Svoboda s Filipem Topolem, když oba zaznamenali hattrick a několik asistencí. Čtyřka měla nabitý program, odehrála totiž hned tři utkání. Dvakrát se střetla s pražskou Slavií, přičemž si připsala jednu porážku a jednu výhru. V sobotu čtvrťáci vyhráli na ledě Hvězdy 13:4.

Výsledky všech zápasů

  • Juniorka: pátek HC Letci Letňany – SK Černošice 3:2 (0:0, 1:1, 2:1), neděle HC Berounští Medvědi – HC Letci Letňany 0:6 (0:2, 0:2, 0:2)
  • Dorost: čtvrtek IHC KOMTERM Písek – HC Letci Letňany 9:0 (3:0, 2:0, 4:0)
  • 9. třída: neděle HC Poděbrady – HC Letci Letňany 2:10 (1:1, 1:5, 0:4)
  • 8. třída: sobota HC Letci Letňany – HC Benešov 2:6
  • 7. třída: sobota přátelák HC Letci Letňany – HC Rakovník 12:5 (3:0, 5:1, 4:4), neděle HC Poděbrady – HC Letci Letňany 3:5 (1:1, 1:2, 1:2)
  • 6. třída: sobota HC Letci Letňany – HC Benešov 1:18 (0:3, 1:6, 0:9)
  • 4. třída: čtvrtek HC Slavia Praha – HC Letci Letňany 3:5, sobota HC Hvězda Praha – HC Letci Letňany 4:13, neděle HC Slavia Praha – HC Letci Letňany 8:6

Čtěte také

Podcast hokej zblízka